0

Πέντε αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές διανεμήθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε ισάριθμα beach bar της περιοχής, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στους λουόμενους.

Η διανομή έγινε από την παραλία του ΕΟΤ μέχρι την παραλία των Δικέλλων.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, Θοδωρής Βουρδόλης,  στα συγκεκριμένα σημεία  θα βρίσκονται πέντε υπερσύγχρονοι απινιδωτές που μπορεί ο κάθε πολίτης να τον χρησιμοποιήσει με το πάτημα ενός κουμπιού. Επίσης τόνισε ότι όσοι μένουν στην ευρύτερη περιοχή από το σημείο που βρίσκεται ο κάθε απινιδωτής, μπορούν να τον χρησιμοποιούν, προσθέτοντας ότι και οι ναυαγοσώστες είναι γνώστες της χρήσης τους οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τα σημεία που βρίσκονται οι απινιδωτες είναι, στο δημοτικό κάμπινγκ του ΕΟΤ, δυο στην παραλία της Αγίας Παρασκευής και δυο στην παραλία Δικέλλων.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέχρι σήμερα έχει τοποθετήσει 18 απινιδωτές σε δημοτικά κτίρια αθλητικούς χώρους και επίμαχα σημεία της περιφέρειας του συμπεριλαμβανομένης και της Δημοτικής Ενότητας Φερών, ενώ υπάρχει χάρτης που αναφέρει τα σημεία που είναι τοποθετημένοι ώστε να τους χρησιμοποιούν με άνεση όσοι είναι μέλη των κλιμακίων διάσωσης.

Περισσότερα:


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top