0

Στο πλευρό του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος δέχθηκε απειλές στάθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ μίλησε για το το ρόλο που πρέπει να έχει ένας διπλωμάτης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρόλο του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου –ο οποίος καθημερινά ξεπερνά το διπλωματικό πρωτόκολλο με τη δράση του.

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε (στο ραδιόφωνο της Κομοτηνής Χρόνος)

«Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή. Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς την μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό. Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό, τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε τα εξής στο twitter: "Όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τον βουλευτή Αχμέτ Ιλχαν έχουν ως στόχο την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα το καταφέρουν. Η ελευθερία του λόγου είναι πάντα πιο ισχυρη από τις απειλές. Δεν επιτρέπεται κύκλοι να εργαλοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της χώρας μας. Ως έλληνες πολίτες εχουν την απόλυτη προστασία της ελληνικής πολιτείας και δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια".

https://www.news247.gr/politiki/aspida-papandreoy-ston-ilchan-achmet-i-eleytheria-pio-dynati-apo-tis-apeiles.9662945.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top