0

"Για άλλη μία φορά το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη κάνει διακρίσεις σε βάρος των Αναπήρων.

Με υπαιτιότητα του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι ανάπηροι και οι γονείς ανάπηρων παιδιών στερούνται την επιδότηση καυσίμων.

Να δοθεί άμεσα παράταση στην υποβολή αιτήσεων ή νέα προθεσμία για ανάπηρους και γονείς αναπήρων και να διορθωθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να διορθωθεί η αδικία.

Σήμερα  κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων πολιτών με εισόδημα κάτω των 30.000 € για την χορήγηση της ενίσχυσης προς αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους κατανάλωσης καυσίμων (κοινώς fuell pass).

Μόνο που οι ανάπηροι και γονείς ανάπηρων παιδιών που προσπάθησαν να μπουν στο σύστημα για να υποβάλουν αίτηση δεν τα κατάφεραν. Η πλατφόρμα τους πετάει έξω.

Όπως σαφώς αναφέρει ο νόμος 4916/22 και η εφαρμοστική του ΚΥΑ, απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης της ενίσχυσης είναι «το όχημα, η μοτοσυκλέτα ή το μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας».  

Οι ανάπηροι όμως και οι γονείς αναπήρων απαλλάσσονται εκ του νόμου από τα τέλη κυκλοφορίας, άρα δεν είναι δυνατόν να έχουν χρέος. Προφανώς το ηλεκτρονικό σύστημα του κ. Πιερρακάκη που αντλεί τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, έχει στηθεί λανθασμένα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της απαλλαγής των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας. Και δεν διορθώθηκε σε καμία φάση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το Επιτελικό κράτος του «φιλοανάπηρου» κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά διαπράττει διάκριση εις βάρος των ανάπηρων. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και γονείς αναπήρων δεν μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση.  Επειδή το λάθος είναι του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που μάλιστα έτσι παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, καλούμε την κυβέρνηση:

1. Nα διορθώσει άμεσα την ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων του fuell pass ώστε να αντλεί από την ΑΑΔΕ τη μη οφειλή τελών κυκλοφορίας για τους απαλλασσόμενους ανάπηρους και γονείς ανάπηρων παιδιών και

2. Να δώσει παράταση στην υποβολή αιτήσεων ή νέα προθεσμία ειδικά για ανάπηρους και γονείς αναπήρων ώστε να μπορέσουν να πάρουν την επιδότηση."

(ανακοίνωση της πρώην υπουργού)


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top