0

Στην τελική ευθεία κατάρτισης της λίστας των προσώπων που θα προταθούν για τη νευραλγική θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Απολύτως λογικό, αφού η θητεία του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου περατώνεται στο τέλος του επόμενου μήνα. Ηδη, λοιπόν, έχει ξεκινήσει η σχετική προεργασία, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει για διαδικαστικούς (και μόνο) λόγους η επιλογή του προσώπου που θα κληθεί να διαδεχθεί τον Βασίλη Πλιώτα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η ενδεχόμενη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία συνδέεται με τις προαγωγές, που, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες τα της Δικαιοσύνης, είναι αναγκαίο να προηγηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, εντός του καλοκαιριού η κυβέρνηση αναμένεται να επιλέξει τον νέο (γενικό) εισαγγελέα. Οπως είναι λογικό, ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στη δικαστική πιάτσα διάφορα ονόματα πιθανών υποψηφίων. Ανάμεσα σε αυτά κεντρική θέση έχει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Ενας πολύ έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος συνταξιοδοτείται σε έναν χρόνο, κατά συνέπεια μιλάμε για επιλογή μονοετούς θητείας στην περίπτωση που επιλεγεί (τελικώς) το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Φυσικά, αυτή τη στιγμή ουδείς γνωρίζει αν το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Πλιώτα θα προέρχεται από την καθήμενη Δικαιοσύνη ή από τον εισαγγελικό κλάδο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προκρίνουν τη δεύτερη εκδοχή. Στην περίπτωση αυτή, φαβορί (και κρατήστε το) για τη θέση του ανώτατου εισαγγελέα είναι ο Ντογιάκος, που, όπως αναφέρουν πρόσωπα εντός και εκτός Δικαιοσύνης, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί του συγκεκριμένου (νευραλγικής σημασίας) αξιώματος.

https://www.parapolitika.gr/stiles/giannis-koyrtakis/article/1193621/apotheosan-ton-pierrakaki-gia-to-govgr-favori-o-dogiakos-gia-tin-eisaggelia-tou-areiou-pagou/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top