0

Στην αγωνία των γονιών που έχουν παιδιά με προβλήματα αναπηρίας ή διανοητικής υστέρησης επιχειρεί να απαντήσει η Περιφέρεια αν.Μ.Θ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Α. Μωϋσιάδη πρόκειται “για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια αν.Μ.Θ.” και προς αυτή την κατεύθυνση είναι στραμμένη η προσοχή της.

«Τα ίδια τα Άτομα με Αναπηρία, αλλά και οι γονείς τους, έχουν την αγωνία:«Τι θα γίνουν τα παιδιά τους όταν εκείνοι δεν θα υπάρχουν;», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι “τώρα «τρέχει» ένα Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» και εξηγώντας:«Έχουμε ενημερώσει όλους τους δήμους να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και να ανακουφίσουν πραγματικά και τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους».

Εξηγώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” της δημοσιογράφου Μαρίας Νικολάου, λεπτομέρειες του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί σημείωσε ότι οι δήμοι θα πρέπει να μπουν σε σχεδιασμό μελετών και κατάθεσης των προτάσεων αυτών όσον αφορά στο νέο ΕΣΠΑ που ανοίγει από το 2023 και μετά.

“Όπως είπε ο κος Μωϋσιάδης υπάρχει επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ του 1ου και του 2ου Βαθμού” και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε την κοινή συνισταμένη και το σημαντικότερο είναι να μην χαθεί χρόνος ωρίμανσης. Έχουμε καθίσει σε ένα τραπέζι διαλόγου και οργανώνουμε την επόμενη προγραμματική περίοδο – 2023 μέχρι το 2027- τότε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες δομές, μετά το 2027 βάσει των αναγκών που σήμερα εμείς έχουμε καταγράψει, όλη η επόμενη προγραμματική περίοδος μετά το νέο ΕΣΠΑ θα είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω στις ανάγκες του συνόλου της Περιφέρειας και ειδικότερα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αυτό είναι για εμάς το μεγάλο στοίχημα”. 

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-prosilomenoi-sti-dimioyrgia-domon-diaviosis-ton-amea-perifereia-kai-dimoi/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top