0


Την ετήσια γενική τους συνέλευση και τον απολογισμό τους πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή, τα μέλη της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία παράρτημα Κομοτηνής.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σμάραγδος Κρεμμύδας, “η γενική συνέλευση μας γίνεται στο Κέντρο Πρόνοιας ΑΜΘ στο παράρτημα Κομοτηνής, σε μια κλειστή δομή που έχει αρκετά δύσκολα περιστατικά, παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες, με νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, θέλοντας με αυτή την ενέργεια να αναδείξουμε τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει και υπάρχει, αυτό το χρονικό διάστημα με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ με σκοπό να αναδείξουμε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες”.

Στην γενική συνέλευση κλήθηκαν οι Δήμαρχοι των μητροπολιτικών δήμων της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να γίνει δικτύωση των αρχών του τόπου και του αναπηρικού κινήματος, ώστε να υπάρξουν το επόμενο διάστημα πολιτικές για την βελτίωση της προσβασιμότητας και της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ληβναίος, οργανωτικός γραμματέας ατόμων με αναπηρία, τόνισε ότι “η γενική συνέλευση των ατόμων με αναπηρία ΑΜΘ γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο, προκειμένου να αναδειχθεί ο αγώνας που κάνει το Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα για τους ανθρώπους με αναπηρία που φιλοξενούνται σε κλειστές δομές περίθαλψης και η προσπάθεια που γίνεται ώστε να έχει μέλλον το πολυπόθητο πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης, γι αυτό και θα πρέπει τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να ανοίξουν προς την κοινωνία και να γίνουν συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Η Αναστασία Τζαμπαζλή, πρόεδρος Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ είπε ότι “είναι συμβολικό που η γενική συνέλευση των ατόμων με αναπηρία ΑΜΘ γίνεται σε μια από τις 6 δομές που έχουμε στην περιφέρεια ΑΜΘ”.

Αναφερόμενη στο παράρτημα Κομοτηνής τόνισε ότι έγιναν μεγάλα βήματα σε αυτή τη δομή. “Μετά από 25 χρόνια και για πρώτη φορά έχει ανοίξει το υδροθεραπευτήριο για τα άτομα που φιλοξενεί. Επίσης για πρώτη φορά 4 παιδιά που είναι αυτοεξυπηρετούμενα, κατάφεραν να βγουν από τη δομή, τα στείλαμε στη Δράμα, στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, τα παιδιά αυτά αυτοεξυπηρετούνται μόνα τους κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα”, πρόσθεσε η κα. Τζαμπαζλή.

Το επόμενο μεγάλο έργο που θα γίνει είναι η δημιουργία μιας παιδικής χαράς για 6 με 7 παιδιά που είναι πιο λειτουργικά, η παιδική χαρά θα γίνει με τα χρήματα του santa run. Όλα αυτά τα καταφέραμε γιατί υπάρχει μεγάλη εξωστρέφεια.

Τέλος από τον πλευρά του ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσεπέλης, μίλησε για την προτεραιότητα του δήμου να βρει οικόπεδο μέσα στην πόλη της Ξάνθης ώστε να στεγάσει το ειδικό σχολείο, ανάφερε ότι το κολυμβητήριο Ξάνθης έχει υποδομές και για ΑΜΕΑ και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια μεταξύ στρατού και δήμου ώστε σε στρατόπεδο της Σταυρούπολης να δημιουργηθούν κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, ένα πολύκεντρο για όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top