0

 


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τάχθηκε σκληρά εναντίον του Δρ. Μεχμέτ Οζ, του υποψήφιου τουρκικής καταγωγής, που υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Πομπέο έθεσε θέμα εθνικής ασφάλειας για τον Δρ. Οζ, ο οποίος θεωρείται υποψήφιος του Ταγίπ Ερντογάν με στόχο την άλωση μίας έδρας στην Γερουσία, στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας. Ο Τούρκος υποψήφιος διαθέτει διπλή υπηκοότητα και του ζητήθηκε από αρκετά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να αποποιηθεί την τουρκική, αλλά αρνήθηκε να το πράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δρ. Μεχμέτ Οζ υλοποιεί τουρκικό σχέδιο για να εκλεγεί Τούρκος στο Κογκρέσο, για να ηγηθεί ομάδας λόμπι που θα δρα υπέρ των συμφερόντων της κατοχικής δύναμης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο υποψήφιος για την έδρα της Γερουσίας στην Πενσιλβάνια, τον ​​οποίο υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ – θέτει «ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια» λόγω των δεσμών του με την τουρκική κυβέρνηση και τον στρατό και κάλεσε την εκστρατεία του Οζ να παράσχει εξήγηση.

Ο Πομπέο είπε στους δημοσιογράφους σε μια κλήση που διοργάνωσε ο ανταγωνιστής του Οζ, Ντέιβιντ ΜακΚόρμικ, ότι έχει ερωτήσεις σχετικά με τις «προτεραιότητες» του Οζ, συμπεριλαμβανομένης της ψηφοφορίας του Οζ στις τουρκικές εκλογές του 2018 και της θητείας του στον τουρκικό στρατό.

Ο Πομπέο είπε ότι λόγω της εμπειρίας του σε θέματα ασφάλειας, αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν από την εκστρατεία του κ. Οζ, καθώς σαφέστατα είναι υποστηρικτής των συμφερόντων μίας άλλης χώρας, της Τουρκίας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την εκστρατεία του Οζ να δώσει μια εξήγηση για το γιατί ο Οζ είχε «χρόνο και ενέργεια να ψηφίσει σε τουρκικές εκλογές, αλλά όχι σε αμερικανικές εκλογές», έτσι ώστε οι κάτοικοι της Πενσυλβανίας να πάρουν μια «καλή απόφαση».

Η εκστρατεία του Οζ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το περιοδικό Forbes, αλλά είπε στο ABC News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας» με τον Οζ να ψηφίζει στις τουρκικές εκλογές.

https://www.defence-point.gr/news/apisteytos-maik-pompeo-kata-toy-toyrkoy-ypopsifioy-tramp-quot-synista-apeili-quot


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top