0

Οι ελληνικές ιατρικές σχολές εισέρχονται, η μία μετά την άλλη, στον στίβο των αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων. Στόχος η προσέλκυση ξένων φοιτητών στο πλαίσιο της νέας σελίδας εξωστρέφειας που ανοίγει η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετέχει στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανικών ΑΕΙ για νέες συνεργασίες αμερικανικών με ελληνικά ιδρύματα και τη διεύρυνση των υπαρχόντων.

Ειδικότερα, οι ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας και Κρήτης σχεδιάζουν την ίδρυση αγγλόφωνου προγράμματος Ιατρικής. Ηδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του αντίστοιχου προγράμματος του Αριστοτέλειου Θεσσαλονίκης, ενώ έγκριση έχει πάρει και το αγγλόφωνο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα λειτουργήσει τον προσεχή Οκτώβριο, από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Αιτήσεις και προγράμματα

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του Παν. Κρήτης, Γεώργιος Κοντάκης, η Ιατρική Σχολή του ιδρύματος έχει καταθέσει στο υπ. Παιδείας πρόταση για αγγλόφωνο πρόγραμμα και αναμένεται η έγκρισή της. Στόχος είναι το πρόγραμμα να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2023, με 30 πρώτους φοιτητές.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρύτανης του Παν. Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, έχει περάσει από τη Σύγκλητο η πρόταση για αγγλόφωνο πρόγραμμα της Ιατρικής και ετοιμάζεται να αρχίσει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος Χρήστο Μπούρα και η Ιατρική Πατρών σχεδιάζει αντίστοιχο πρόγραμμα. Αντίθετα, όπως ενημέρωσαν την «Κ» οι πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Θράκης και του Παν. Ιωαννίνων, στις ιατρικές σχολές των δύο ΑΕΙ δεν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός.

Περισσότερα:

https://www.kathimerini.gr/society/561858010/agglofona-proptychiaka-iatrikis-se-tria-akomi-ellinika-panepistimia-stis-ipa-i-kerameos-gia-synergasies/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top