0

"Στην Αλεξανδρούπολη θα φτάσουν στρατιωτικά οχήματα τύπου M1117 που δώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Tα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα τύπου M1117 που δωρήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα δρομολογήθηκαν τον Ιούνιο για να αναπτυχθούν στους στρατώνες στην περιοχή Δυτικής Θράκης της Διοίκησης του 4ου Σώματος στην Ξάνθη."

Αυτά αναφέρει, σύμφωνα με μετάφραση, η ιστοσελίδα της Ροδόπης "Φωνή" ("Μπιρλίκ") η οποία σχολιάζει την παραχώρηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προς την Ελλάδα παλαιών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Τα παλαιά αυτά οχήματα που δοκιμάστηκαν σε πολέμους των ΗΠΑ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στην περιοχή της Θράκης (προφανώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο) στα πλαίσια της μετατροπής του λιμένα της Αλεξανδρούπολης σε νατοϊκή επιχειρησιακή βάση και για την ασφάλεια τόσο των συνόρων, όσο και αυτής.

Φυσικά οι διάφορες ομάδες συμφερόντων από τις ΗΠΑ δεν φαίνεται να δείχνουν το ίδιο ενδιαφέρον και για της ασφάλεια των κατοίκων σε περιοχές ελληνικής κυριαρχίας στις θάλασσες του Αιγαίου, εκτός αν πρέπει να μετατραπούν σε βάσεις εξυπηρέτησης του ΝΑΤΟ όλα τα ελληνικά νησιά.

Σύφωνα με τις ίδιες πηγές "τα Μ1117 έχουν επιχειρήσει με επιτυχία σε θέατρα συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και αλλού. Πλέον θα χρησιμοποιούνται από τον ελληνικό στρατό, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα, αλλά παρωχημένα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης και μεταφοράς προσωπικού. Πρόκειται για ένα τροχοφόρο όχημα μήκους 6 μέτρων, πλάτους 2,6 μέτρων και ύψους 2,6 μέτρων, με ιδιαίτερα προηγμένη θωράκιση. Ο συγκεκριμένος τύπος στρατιωτικού οχήματος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5-6 ατόμων και ο εξοπλισμός του μπορεί να περιλαμβάνει εκτοξευτές βομβίδων και πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων. Για την κίνηση του 4Χ4 αμαξώματος φροντίζει ένα ντίζελ μοτέρ 8,3 λίτρων με 260 άλογα, με τελική ταχύτητα στα 100 χλμ./ώρα και αυτονομία στα 900 χιλιόμετρα."

Δείτε το βίντεο:

https://directus.gr/9711-2

Με πληροφορίες από Directus.gr και Birlikgazetesi.org)


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top