0

Κατά μέτωπο επίθεση προς τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη, εξαπέλυσε ο άνθρωπος που είχε τα ηνία του πρώτου καλλικρατικού Δήμου Μαρωνείας-Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης (2010-2014).

Μιλώντας στον Δήμο Μπακιρτζάκη, ο παλιός αυτοδιοικητικός κατηγόρησε τον κο Χαριτόπουλο για ανικανότητα παραγωγής έργου, υποστήριξε πως ο κος Σταυρίδης δεν έκανε… τίποτα, χαρακτήρισε τον Δήμο ως τον τελευταίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να κατέβει ξανά στην κάλπη.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε το πρόσφατο σχόλιο Ντίνου Χαριτόπουλου στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. Ο δήμαρχος, κληθείς ν’ απαντήσει για τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης, έριξε τις ευθύνες στους δύο προκατόχους του: «το παλιό δίκτυο είναι διάτρητο και το καινούργιο έγινε κάτω από άναρχες συνθήκες, από λάθη δύο δημοτικών αρχών των προηγούμενων: η πρώτη που το κατασκεύασε όπως δεν έπρεπε κι η δεύτερη που έβαλε τον κόσμο να συνδεθεί ενώ δεν μπορούσαν να συνδεθούν. Είναι δυνατόν να βγαίνει ανακοίνωση που να λέει “συνδεθείτε με το νέο δίκτυο;”. Τα δίκτυα τα συνδέουν οι ίδιοι οι Δήμοι».

«Μάλλον πρέπει να κατέβω για… να τελειώσουν τα έργα»

Πως «είναι εύκολο να κατηγορούμε» τους προκατόχους μίας θέσης, απάντησε από την ίδια συχνότητα ο Ηλίας Ιωαννάκης. Σχολιάζοντας ευθέως τις κατηγορίες Χαριτόπουλου είπε: «εάν δεν μπορεί να τα καταφέρει, μάλλον μου φαίνεται πρέπει να κατέβω και να τελειώσουν τα έργα που ξεκινήσαμε», ενώ σε άλλο σημείο του λόγου του είχε επίσης δηλώσει: «μου φαίνεται ότι πρέπει να κατέβω εγώ για να λύσω τα όλα θέματα, μετά από τα αυτά που άκουσα και διάβασα. Ο τωρινός δήμαρχος του είναι εύκολο να κατηγορεί τον προηγούμενο».

«Δεν μπορεί ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών να είναι ο τελευταίος Δήμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φτάνει πια», υποστήριξε σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας με απογοήτευση για το παρόν του Δήμου.

Ο κος Ιωάννακης κατηγόρησε πάντως κι αυτός… τους προκατόχους τους (ένας εκ των οποίων και ο Ντίνος Χαριτόπουλος στον πρώην Δήμο Σαπών), για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τις Σάπες: «ήμουν ο πρώτος δήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Από την πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας όλα ήταν νομιμότατα. Αλλά από τις Σάπες ούτε ένα κτίριο δεν είχε οικοδομική άδεια, ακόμη και το γραφείο του δημάρχου ήταν παράνομο […]. Στην εποχή των… χρυσών αγελάδων, ο Δήμος Μαρωνείας έκανε υποδομές -να λέμε την αλήθεια- αλλά Σάπες τι έγινε; Σάπιες σωλήνες! Το βράδυ δεν μπορούσες ν’ αναπνεύσεις».

«Οι Σάπες δεν θα είχαν πρόβλημα ύδρευσης»

Ως προς το βασικό πρόβλημα που πυροδότησε τη διαμάχη, δηλαδή την ύδρευση των Σαπών, υποστήριξε πως παρέλαβε ένα δίκτυο που «έσκαγε» και χαρακτήρισε το πρόβλημα στο οποίο κλήθηκε να βρει λύσεις «τεράστιο».

Ο Ηλίας Ιωαννάκης διαφήμισε τη γεώτρηση που έγινε το 2013 στο Πρωτάτο για την υδροδότηση των Σαπών, ενώ ισχυρίστηκε πως υπήρχαν έτοιμες μελέτες για πέντε ακόμη γεωτρήσεις: «Μόλις θα ξαναβγαίναμε, είχαμε βρει την χρηματοδότηση. Αλλά το ακύρωσε (εν. το έργο) ο κος Σταυρίδης και συμφώνησε ο κος Χαριτόπουλος. Ήταν όλα έτοιμα κι οι δύο τους το ακύρωσαν, λέγοντας ότι θα φέρουν νερό από το Πάμφορο». Εδώ ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε πως, εάν τελικά είχαν προχωρήσει οι γεωτρήσεις που τότε μελετήθηκαν, σήμερα «οι Σάπες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα».

Τέλος, μιλώντας για άλλα έργα που έγιναν επί της διοίκησής του, όπως γεώτρηση μεταξύ Διώνης και Στρύμης, δεξαμενές σε Βέλκιο και Χαμηλό, μελέτη σύνδεση Αρσακείου με τον Βιολογικό, δρόμος Έβρενος - Σάπες, εργατικές κατοικίες Ξυλαγναής, η μπάλα πήρε και τον Γιάννη Σταυρίδη, για τον οποίο χαρακτηριστικά κατάθεσε το εξής σχόλιο: «εάν μετά από μένα πέντε χρόνια ο Γιάννης Σταυρίδης δεν έκανε τίποτε…».

Η συνέντευξη στο "Ράδιο Χρόνος" και στον Δήμο Μπακιρτζάκη:

https://soundcloud.com/87-5fm/ioannakis-ilias-proin

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Χρόνος":

https://www.xronos.gr/reportaz/il-ioannakis-den-mporei-o-haritopoylos-tha-katevo-xana-gia-dimarhos


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top