0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια στις εγκαταστάσεις της Energean Oil στην Νέα Καρβάλη νομού Καβάλας καθώς η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ολοκληρώθηκε επιτυχώς και με τις ζημίες να είναι μόνο υλικές.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κώστας Κούκουρας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας να καταγγέλλει την εταιρεία και να υιοθετεί - στηρίζει την άποψη των απολυμένων εργαζομένων, περί μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις ενώ η ίδια η διοίκηση της εταιρείας πέραν των ευχαριστιών προς τις πυροσβεστικές αρχές ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια ανεξάρτητης πραγματογνωμοσύνης, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Παράλληλα ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης δηλώνει πως επιμένει στην αρχική του άποψη για επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων και είναι ανοιχτός να αντιμετωπίσει την εταιρεία γι αυτό στα δικαστήρια.


Και όλα αυτά ενώ το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανακοινώνει "μεγάλες πιθανότητες" ύπαρξης πολύ σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Θάσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το "πράσινο φως" στην εταιρεία για νέα γεώτρηση, αυτή την φορά στον νομό Ιωαννίνων.

(Με πληροφορίες από Kavalanews.gr, Voria.gr και Πολιτική Προστασία - Κώστα Χουβαρδά)



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top