0

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9.30 μ.μ το βράδυ του Σαββάτου στη δεξαμενή υγρών καυσίμων στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στην περιοχή της Νέας Καρβάλης του δήμου Καβάλας.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, η πυρκαγιά δεν είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αλλά συνέχιζε να καίει και μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, όπως αποδεικνύεται από το ακόλουθο βίντεο που μας απέστειλε, αναγνώστης μας από την περιοχή.  

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, σε άδεια δεξαμενή πετρελαίου απόρροια μικρής έκρηξης που σημειώθηκε. Στη δεξαμενή γίνονταν πλύσεις και υπήρχαν μόνο υπολείμματα ελαίων πετρελαίου. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας, η οποία με ισχυρή δύναμη έφτασε στις εγκαταστάσεις και ξεκίνησε τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς προκειμένου να μην επεκταθεί και σε άλλα σημεία των εγκαταστάσεων. Από την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρέθηκαν στο σημείο δεκαοκτώ πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν δύο ειδικά βραχιονοφόρα οχήματα. Μάλιστα στην πορεία της βραδιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο προκειμένου να την κατασβέσουν και φυσικά να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις,.   

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές καθώς αυτό τον καιρό οι χερσαίες εγκαταστάσεις είναι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας και σε αυτές εκτελούνται εργασίες συντήρησης και καθαρισμού.

https://www.zougla.gr/greece/article/eksakolou8i-na-menete-i-fotia-sti-deksameni-igron-kafsimon-sti-nea-karvali-kavalas


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top