0

 


Απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez ανακοίνωσε ότι 2,9 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψαν το ρεύμα πέρυσι, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 1 εκατομμύριο για τους χρήστες φυσικού αερίου.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez είπε ότι 2,9 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψαν το ρεύμα το 2021. Ο υπουργός απάντησε σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Erkan Aydın.

Ο Dönmez ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πελάτες διέκοψαν το φυσικό αέριο το 2021.

Ο βουλευτής Aydın ρώτησε επίσης τον υπουργό πόσα οφείλουν οι πολίτες στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ενόψει των πρόσφατων υπέρογκων αυξήσεων των τιμών.

Σε απάντηση, ο υπουργός Dönmez είπε ότι οι λογαριασμοί συνολικού ύψους 850,1 εκατομμυρίων λιρών δεν πληρώθηκαν το 2021, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 368,5 εκατομμύρια λίρες για λογαριασμούς φυσικού αερίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ηγέτης του CHP Kemal Kılıçdaroğlu ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του κόπηκε. Τον Φεβρουάριο, ο Kılıçdaroğlu είχε πει ότι δεν θα πληρώσει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έως ότου η κυβέρνηση αποσύρει τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών.

Περισσότερα:

https://directus.gr/tria-ekatommyria-tourkoi-ekopsan-to-ilektriko-revma-epivevaiosi-directus-gia-tin-oikonomiki-krisi-sti-tourkia/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top