0

Όλο και πιο κοντά στην απόκτηση των πιο σύγχρονων Mirage στον κόσμο βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για τα αναβαθμισμένα Mirage 2000-9 τα οποία ανήκουν στην UAE Air Force και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πουληθούν αφού οι Άραβες προχωρούν στην απόκτηση 80 Γαλλικών μαχητικών Rafale. Το Newpost επανέρχεται με νέες πληροφορίες  στο θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει πριν από δύο εβδομάδες.

Η θετική στάση της Γαλλίας και του  Εμμάνουελ Μακρόν φαίνεται ότι έχει ήδη μετατραπεί σε ένα ηχηρό «oui» με τον Γάλλο πρόεδρο να ανάβει το «πράσινο» φως για πώληση των αεροσκαφών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα. Αφού η σύμφωνη γνώμη της κατασκευάστριας χώρας Γαλλίας είναι απαραίτητη προκειμένου να πουληθεί Γαλλικό οπλικό σύστημα σε τρίτη χώρα. Το ζήτημα φαίνεται ότι έχει ήδη συζητηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο αφού άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει άριστες σχέσεις με τον Γάλλο πρόεδρο τον οποίο μάλιστα είδε πρόσφατα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολεμική μας Αεροπορία φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόκτηση τουλάχιστον 36 «Δελταπτέρυγων» Mirage 2000-9 από τα συνολικά 64 τα οποία διαθέτει σήμερα η UAE Air Force, 49  της έκδοσης EAD/ RAD και επιπλέον 15 εκπαιδευτικά αεροσκάφη της έκδοσης DAD. 

Περισσότερα:

https://newpost.gr/amyna/6234cd7bf9ef36a6796604a3/ta-rafale-kai-ta-mirage-2000-9-ton-iae-tha-apotelesoyn-ti-galliko-dory-pano-apo-to-aigaio-prasino-fos-apo-to-parisi-to-paraskinio


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top