0

Την ανάγκη υλοποίησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου ώστε να είναι η Θράκη ένας τόπος που θα χαίρεται κανείς να ζει τόνισε ο κος Γιώργος Κατρούγκαλος – αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως είπε, “η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύπλευρη και υλοποιήσιμη με την αξιοποίηση του νέου Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.”.

Χαρακτήρισε δε απαραίτητο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τη διασφάλιση της υλοποίησής της. «Και το προηγούμενο πόρισμα Τσουδερού που ήταν ομόφωνο είχε αρκετές θετικές προβλέψεις, αντίθετα με την αδυναμία τη δική μας να καταλήξουμε σε ομόφωνη συμφωνία» είπε ο κος Κατρούγκαλος μιλώντας στις «Καθημερινές Ιστορίες» (18-3-2022). Παράλληλα, σημείωσε πως «Πολλά, όμως, από αυτά που παρατηρούσε παρέμειναν χωρίς να διορθωθούν τα κακώς κείμενα».

Πρόταση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, ήταν να υπάρξει μια Επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί το πώς εφαρμόζεται το Πόρισμα, τις γενικές του ιδέες. «Γι αυτό το λόγο είχαμε πει ότι θα γινόταν μια συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος, όμως, ακόμη έχει καθυστερήσει , τα κοινοβουλευτικά πράγματα τα ορίζει πάντοτε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο για να μην μείνει χωρίς οποιοδήποτε πρακτικό αποτύπωμα η προσπάθεια αυτή» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κο Κατρούγκαλο βασική διαφορά της οπτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν τον ενδιέφερε μόνο η οικονομική ανάπτυξη, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη, σφαιρική, όπως είπε, προσέγγιση. «Θεωρούμε ότι θα πρέπει να το δούμε σφαιρικά» τόνισε προσθέτοντας ότι: «Η λογική μας αυτή συμπυκνώνεται στο ότι η Θράκη πρέπει να γίνει ένας τόπος να χαίρεται κανείς να ζει» και εξήγησε: «Επενδύσεις στις υποδομές. Επενδύσεις στην Εκπαίδευση, μια που το ανθρώπινο δυναμικό είναι το βασικό προωθητικό μέσο για την Ανάπτυξη».

Περισσότερα:

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/g-katroygkalos-anagkaies-gia-ti-thraki-oi-ependyseis-stis-ypodomes-kai-stin-ekpaideysi/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top