0

Ανακοίνωση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ:

Θα ήθελα να προβώ σε μια δημόσια δήλωση. Μετά από την χθεσινή ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής όπου έθεσα επιτακτικά και μόνο την δικαίωση της Θράκης για όσα της στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης κ. Παπαθανασης προέβη από το βήμα της Βουλής στην ακόλουθη δήλωση:

"Ανακοινώνω κάποιες νομοτεχνικές, οι οποίες πολύ σύντομα θα είναι εδώ. Η πρώτη είναι ότι πλέον στο καθεστώς της αγροδιατροφής έως 200.000 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν και ατομικές επιχειρήσεις. Η δεύτερη είναι ότι θα δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στην περιοχή της Θράκης όχι μόνο με την επέκταση των τριάντα χιλιομέτρων, αλλά και με πριμοδότηση στη βαθμολογία των επενδυτικών σχεδίων που θα αναπτυχθούν εκεί, ταυτόχρονα με επιχορήγηση και μερικώς επιχορήγηση και για τις μεσαίες επιχειρήσεις".

Μετά από αυτή την τοποθέτηση του κ. Παπαθανάση πιστεύω και προτρέπω ότι όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Θράκης θα συντονιστούν για να εξειδικεύσουν τα καταλληλότερα μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων στην περιοχή μας.


Ρυθμίσεις της Τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Θράκη

1. Οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στους τρεις νομούς της περιοχής θα μπορούν να λάβουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου όχι μόνο ενίσχυση μέσω φορολογικής απαλλαγής, όπως ισχύει σε όλη την Επικράτεια αλλά και επιχορήγησης.

2. Προβλέπει  bonus 10% στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τρεις νομούς προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

3. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων λόγω της επέκτασης της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης από 15 χλμ σε 30 χλμ. Έτσι οι ενισχύσεις των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φθάσουν ως το 50% του προϋπολογισμού τους, των μεσαίων επιχειρήσεων 60% και των μικρών επιχειρήσεων 70%.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top