0

 


Μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους γονείς είναι σίγουρα το πρωινό ξύπνημα. Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να οργανωθείτε, είναι πολύ πιθανό ότι καταλήγετε συνήθως να τρέχετε τελευταία στιγμή να προλάβετε να οργανώσετε τα πάντα προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα παιδιά στο σχολείο. 

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να μην καθυστερούν τα παιδιά. 

1. Κάντε ορισμένα πράγματα το προηγούμενο βράδυ

Αν κάνετε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν το προηγούμενο βράδυ, σίγουρα θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο το πρωί. Μπορείτε να φτιάξετε τα ταπεράκια με το φαγητό των παιδιών, να στρώσετε το τραπέζι για το πρωινό, να επιλέξετε τα ρούχα σας, αλλά και τα δικά τους, και γενικά να κάνετε ό,τι σας τρώει χρόνο συνήθως το πρωί. Έτσι, όλα θα είναι έτοιμα και δεν θα χρειάζεται να πανικοβληθείτε λίγο πριν να πρέπει να φύγετε από το σπίτι.

2. Βοηθήστε τα παιδιά να βλέπουν την ώρα

Είναι σημαντικό να βοηθήσετε τα παιδιά, τοποθετώντας ρολόγια σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ώστε να μπορούν να δουν την ώρα. Έτσι, θα ξέρουν αν έχουν καθυστερήσει να ετοιμαστούν και θα γίνουν και πιο υπεύθυνα, καθώς θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους. Εξάλλου, σιγά σιγά θα πρέπει να μάθουν να ετοιμάζονται εντελώς μόνα τους για το σχολείο.

3. Μήπως δυσκολεύετε εσείς την κατάσταση;

Αν αργείτε συχνά και παρατηρείτε ότι δεν προλαβαίνετε να κάνετε όσα πρέπει, ίσως έχει έρθει η ώρα να αναρωτηθείτε μήπως είστε εσείς που δυσκολεύετε την κατάσταση. Είναι απολύτως λογικό να είστε κουρασμένοι από τις δουλειές σας και να δυσκολεύεστε να ξυπνάτε πολύ νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να εργαστείτε. Αλλά είναι σημαντικό να βελτιώσετε και τη δική σας ρουτίνα, αν καθυστερείτε, και όχι μόνο τη ρουτίνα των παιδιών.

4. Φροντίστε να έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματά τους από νωρίς

Αυτό αφορά περισσότερο τα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου τα οποία έχουν και περισσότερη δουλειά, αλλά και εξωσχολικές δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να φροντίζετε να ολοκληρώνουν νωρίς τα μαθήματά τους και για να το κάνετε αυτό πρέπει να είστε σίγουροι ότι διαβάζουν αποτελεσματικά.

Αν χρειάζεστε παραπάνω βοήθεια με τα μαθήματα των παιδιών, ώστε να μην καταλήγουν να διαβάζουν μισή ώρα πριν πάνε στο σχολείο, ένα φροντιστήριο είναι εξαιρετική λύση.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη, δίνοντας πάντα έμφαση στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε μαθητή, βοηθούν τα παιδιά να μελετούν αποτελεσματικά και να μην μένουν πίσω στα μαθήματά τους. Αν θέλετε να εγγράψετε τα παιδιά σε φροντιστήριο στο Ίλιον, σίγουρα αξίζει να σκεφτείτε αυτήν την επιλογή.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top