0

Η απώλεια της Δήμητρας Ζ. ήταν ένα γεγονός που τάραξε την τοπική κοινωνία στον οικισμό Φωτολίβος νομού Δράμας όταν, έπειτα από αρκετές ημέρες αναζήτησης των οικείων της μέσω των αστυνομικών αρχών αλλά και γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής, το άψυχο κορμί της βρέθηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Η αρχική έρευνα των Αρχών με τα λιγοστά στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για "αυτοκτονία" με πνιγμό σε νερό, καθώς η σωρός της βρέθηκε δίπλα σε ξεροπόταμο.

Ενας εκ των δύο υιών της αείμνηστης Δήμητρας Ζ. απευθύνθηκε στον ιδιωτικό ερευνητή και δημιουργό της εκπομπής "Ιχνη στο Σκοτάδι" Χάρη Βεραμόν, ο οποίος μαζί με εξειδικευμένους συνεργάτες της εκπομπής, όπως ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος και ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου έριξαν φως στις ελλιπείς έρευνες της εποχής ενώ ο νομικός Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου και ο αναλυτής ανθρώπινης συμπεριφοράς Μάριος Βογιατζής ξεδιάλυναν με την επιστημονική τους προσέγγιση πολλές πτυχές που εκείνη την εποχή δεν είχαν δυστυχώς απασχολήσει ούτε τις Αρχές αλλά ούτε και τα ΜΜΕ που διερεύνησαν την υπόθεση.

Επειτα από αυτές τις εξελίξεις και την επίσημη παρουσία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών του ιδιωτικού ερευνητή και παρουσιαστή της εκπομπής "Ιχνη στο Σκοτάδι" Χάρη Βεραμόν και τον φάκελο με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιδιωτική έρευνα και παραδόθηκε στις Αρχές, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή έδωσε εντολή ώστε ο φάκελος της υπόθεσης να βγει από το αρχείο και να διερευνηθεί από την αρχή, αυτή την φορά με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται να αναφέρονται όχι σε "αυτοκτονία" αλλά σε δολοφονία.

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας για το ζήτημα στην εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα" ανέφερε πως οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν πάντα ότι είναι δυνατό όμως, ειδικά σε μικρές επαρχιακές περιοχές με λίγο πληθυσμό πρέπει όσοι γνωρίζουν να σταματήσουν την σιωπή και να μιλούν με εμπιστοσύνη στις Αρχές ώστε περιπτώσεις όπως αυτή, να μην ξανασυμβούν.

Δείτε περισσότερα:

Ιχνη στο Σκοτάδι

Ιχνη στο Σκοτάδι (αρχείο εκπομπής)

Εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα"


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top