0

Μιας και θεωρείται το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό προσφύγων ή μεταναστών, αιτούντων άσυλο. Οι περισσότεροι από αυτούς φεύγουν από την χώρα, πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

Από σήμερα (1/11) υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία, εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης των μεταναστευτικών ροών. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γκεόργκι Παναγιότοφ.

Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα, ως επί το πλείστο Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο στη Βουλγαρία, αριθμός υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα έχουν μήκους 259 χλμ. και η προσπάθεια δημιουργίας φράκτη, έχει ήδη καταστραφεί σε πολλά σημεία, με το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας να έχει αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της με την Τουρκία και την Ελλάδα, για να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατασκευή φρακτών.

https://www.politispress.gr/ellada/i-voylgaria-stelnei-stratiotes-sta-synora-me-tin-toyrkia/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top