0

Σοκάρει η άποψη του γνωστού κοινοβουλευτικού και πρώην ισχυρού άνδρα της Νέας Δημοκρατίας επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, δημοσιογράφου στο επάγγελμα και μέλους της ΕΣΗΕΑΘεόδωρου Κασσίμη σχετικά με την μειονότητα της Θράκης.

O Θεόδωρος Κασσίμης, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην Θράκη με ανάρτησή του στο διαδίκτυο πρότεινε, ούτε λίγο ούτε πολύ να απελαθούν όσοι μειονοτικοί της Θράκης νοιώθουν ή και δηλώνουν τουρκικής καταγωγής! Μάλιστα προς στήριξη των επιχειρημάτων του αναφέρθηκε στην συνθήκη της Λωζάνης η οποία, όπως ανέφερε, προβλέπει και επιτρέπει μία τέτοια ενέργεια!

Συγκεκριμένα προτείνει τα μέλη της μειονότητας της Θράκης να δηλώσουν αν είναι / αισθάνονται τουρκικής καταγωγής και όσοι απαντήσουν "ΝΑΙ" να τους αφαιρεθεί αυτομάτως η ελληνική ιθαγένεια και να υποχρεωθούν να φύγουν στην Τουρκία!

Οι απόψεις αυτές του γνωστού πολιτικού προσώπου εκφράστηκαν δημοσίως μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1782773445229024&id=100004891574871


Ο Θεόδωρος Κασσίμης, παλαιός στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για 20 χρόνια, ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος την "σκληρή" περίοδο 1984 ως 1989 με πρόεδρο του κόμματος τον αείμνηστο Μητσοτάκη ενώ με προσωπική απόφαση του τότε προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, ορίστηκε ως μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα το 2004, όπου και το κόμμα κέρδισε τις εκλογές με τον ίδιο να καταλαμβάνει, σύμφωνα με το βιογραφικό του, πολλές και τιμητικές θέσεις, μεταξύ άλλων και αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών.


Ο ίδιος παρέμεινε στην Βουλή μέχρι το 2009 και έκτοτε, σε διάφορες συνεντεύξεις του δηλώνει πως ασχολείται με αγροτικές επενδύσεις.

Παραμένει άγνωστο κατά πόσο οι συγκεκριμένες θέσεις του Θεόδωρου Κασσίμη βρίσκουν σύμφωνους και άλλους γνωστούς και προβεβλημένους πολιτικούς του "καραμανλικού μπλοκ" της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης.

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top