0

Στην υπηρεσία του τουρκικού ιμπεριαλισμού θεωρεί πως βρίσκονται όσοι διαδίδουν πληροφορίες που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, ο καθηγητής Κώστας Γρίβας.

Μιλώντας για υβριδικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2020, ο κος Γρίβας ανέφερε τα στάδια του "γκρίζου" αυτού πολέμου, τα οποία ταύτισε με το "δόγμα των τριών πολέμων" της Κίνας, ως εξής:

- Παρανοϊκή ανάγνωση του Διεθνούς Δικαίου, τόσο από την Τουρκία όσο και από πολιτικές και θεσμικές δυνάμεις εντός της Ελλάδας π.χ. πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν κυριαρχικά δικαιώματα σαν να μην είναι ελληνικό έδαφος, σαν να μην υπάρχουν καν.

- Διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω ψευδών ισχυρισμών και fake new π.χ. πως αν η Ελλάδα προχωρήσει στα 12 μίλια θα σταματήσει η ναυσιπλοΐα.

- Απειλή πολέμου π.χ. αν δεν επικρατήσουν οι θέσεις του άλλου θα γίνει κάποιος πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τον οποίο επειδή οι Τούρκοι έχουν περισσότερο πληθυσμό, η Ελλάδα οπωσδήποτε θα χάσει.

Απόσπασμα από διαδικτυακή συζήτηση της 23ης Απριλίου 2021:



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top