0

Προδομένος από την καρδιά του έπειτα από έμφραγμα που υπέστη, έφυγε από την ζωή ο γνωστός Κομοτηναίος ιατρός και δημοσιογράφος Ibram Onsunoglu.

Ο Ιμπράμ Ονσούνογλου έζησε από πρώτο χέρι τα πολιτικά γεγονότα της μεταπολίτευσης της σύγχρονης Ελλάδας και της Θράκης ειδικότερα, ενώ μέχρι και την τελευταία ημέρα ήταν ενεργός πολίτης συμμετέχοντας στα κοινά καθώς εξέφραζε πολιτική άποψη είτε από τον λογαριασμό του στο Facebook, είτε μέσω της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Tiken.net

Φοιτητής στα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών έζησε τις πρώτες διώξεις καθώς ήταν ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα ενώ για όλες τις επόμενες δεκαετίες ήταν παρών σε κάθε αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εζησε από πρώτο χέρι τα γεγονότα της Θράκης της ταραγμένης περιόδου στα τέλη της δεκαετίας του '80 με την πολιτική πορεία του τότε βουλευτή Ροδόπης Σαδήκ Αχμέτ, με τον οποίον όμως πολύ σύντομα χώρισαν οι δρόμοι τους λόγω ισχυρών πολιτικών αντιθέσεων.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε συχνά στην ιστοσελίδα του για τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της περιόδου εκείνης, γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιδικία με την οικογένεια του εκλιπόντα Σαδήκ, τον οποίο ωστόσο γνώριζε προσωπικά από πολύ μικρή ηλικία και είχε προσωπική άποψη. Αλλα γραπτά του σχετικά με πολιτικά και όχι μόνο παρασκήνια στις δύο χώρες, τον έφεραν επίσης αντιμέτωπο στις δικαστικές αίθουσες με τον νυν βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Ενας άνθρωπος ευθύς και ειλικρινής, που δεν αισθανόταν την ανάγκη να "στρογγυλοποιήσει" τις απόψεις του για να κολακέψει κανέναν, ένας ανεκτίμητος ιστορικός περιηγητής του τόπου μας ο οποίος γενναιόδωρα μοιραζόταν τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όλους.

Στις δύο του κόρες και στις οικογένειές τους, στην αδελφή του και σε όλους τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top