0

ΕΝΑ ΑΠΟ τα σημαντικότερα έργα για το Νοσοκομείο Δράμας, αποτελεί και αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, το έργο έχει ενταχθεί σε χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και πλέον φτάσαμε στην ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου.

Αν και ο εργολάβος είχε εγκατασταθεί ήδη από τις αρχές του 2020, παρ’ όλα αυτά το έργο πήγε για άλλη μια φορά πίσω, προφανώς εξαιτίας των σοβαρών ζητημάτων με την πανδημία που έπληξε σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό και την πόλη μας. Όπως είναι γνωστό, η πανδημία έπληξε ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Δράμας το οποίο είχε μετατραπεί πλήρως σε Νοσοκομείο Covid τον περασμένο Νοέμβριο και θρηνήσαμε πολλά θύματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε η ώρα και ξεκίνησε ένα από τα σημαντικότερα έργα, αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 2.860.000 ευρώ και αφορά οικοδομικές εργασίες σε συνολική επιφάνεια 24.000 τ.μ. και περιλαμβάνει αντικατάσταση κουφωμάτων και εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

Το συνολικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης έχει προϋπολογισμό 5.543.511 ευρώ και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Νοσοκομείου, αναβαθμίζοντάς το από την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Δ που είναι σήμερα, στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΠΑ) και επιβλέπεται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και κατασκευάζει η Εταιρεία «Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ».

Στο πλαίσιο του έργου, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνση Τεχνικών της Π.Ε. Δράμας κα. Κεφαλίδου επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Δράμας και συνομίλησαν με τη διοικήτρια κα. Καρατζόγλου καθώς και την εκπρόσωπο του εργολάβου σχετικά με την πορεία του έργου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εδώ και μερικά χρόνια το Νοσοκομείο Δράμας χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, ενώ αναμένεται επίσης η υλοποίηση του έργου της αντικατάστασης του ξενοδοχειακού του εξοπλισμού όπως κλίνες, κομοδίνα κτλ. Επίσης, εκκρεμεί μέχρι σήμερα και το εγκεκριμένο έργο της αντικατάστασης των πατωμάτων, έργα για τα οποία δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση, σε ποιο σημείο βρίσκονται.

http://www.proinos-typos.gr/xekinise-ergo-tis-energiakis-anavathmisis-tou-nosokomiou-dramas-ergo-synolikou-proypologismou-2-860-000-evro/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top