0

Παραμένει άγνωστο αν ορισμένα ΜΜΕ των Αθηνών αντλούν πληροφόρηση από συγκεκριμένα εθνικιστικά και γεμάτα με fake news ΜΜΕ και ιστοσελίδες της Θράκης ή απλά ευφυολογούν εφευρίσκοντας κάθε φορά ευφάνταστα σενάρια και σλόγκαν για ικανοποίηση του παραδοσιακά συντηρητικού κοινού τους. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα όσα τερατώδη ακούστηκαν στην εκπομπή με τίτλο "Γουέστερν" του τηλεοπτικού καναλιού "Κόντρα".

Η εκπομπή είχε ως καλεσμένο τον γνωστό στο πανελλήνιο, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου των Αθηνών Γιάννη Μάζη ο οποίος, ως ακαδημαϊκός και σε ηλικία ικανή να έχει αντλήσει τις απαραίτητες εμπειρίες από την ζωή, οφείλει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Ωστόσο πολλά από όσα αναφέρει στην συγκεκριμένη εκπομπή κατά την άποψή μας είναι τουλάχιστον ανεδαφικά, αν όχι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Αλλά αυτό είναι δική μας άποψη.

Την μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε όμως ο παρουσιαστής της εκπομπής, δημοσιογράφος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο γνωστός κος Παναγιωτόπουλος από την διάσημη πλέον εκπομπή - παρωδία που είχε στήσει εναντίον του προέδρου του κόμματος "Ενωση Κεντρώων" Βασίλη Λεβέντη με σκοπό δήθεν να τον γελοιοποιήσει και τελικά γελοιοποιήθηκε ο ίδιος, τόσο πολύ ώστε να ζητήσει εκ των υστέρων συγνώμη από τους τηλεθεατές λέγοντας την αξέχαστη ατάκα πως ...αντιμετώπισε τον γνωστό πολιτικό όπως τον αντιμετώπιζαν και άλλοι δημοσιογράφοι. Δηλαδή ότι κάνουν κάποιοι άλλοι, μπορεί να το κάνει ο καθένας, ότι κι αν είναι αυτό.

Στην εκπομπή λοιπόν εκτός των άλλων ακούστηκαν και πολλά που αφορούν στην περιοχή της Θράκης:

- Επιχειρηματίες που προέρχονται από την μειονότητα της Θράκης όπως ο γιος του Σαδήκ εμφανίζονται με σωματοφύλακες από την Τουρκία οι οποίοι φέρουν εμφανώς οπλισμό.

- Οι σωματοφύλακες αυτοί κατεβαίνουν από θωρακισμένα τζιπ και γεμίζουν την πλατεία της Κομοτηνής.

- Δίνουν την εντύπωση πως η Κομοτηνή τουρκοκρατείται.

- Οι Τούρκοι σωματοφύλακες του Σαδήκ αυτοί φέρουν πιστόλια, οπλοπολυβόλα και ούζι.

- Ο γιος Σαδήκ (σ.σ.: με όλη αυτή την στρατιά σωματοφυλάκων με ...οπλοπολυβόλα) οργώνει την Δυτική Θράκη.

Σε όλα αυτά τα τερατώδη που ακούστηκαν από τον παρουσιαστή, ο καθηγητής κος Μάζης έδειχνε να συμφωνεί.

Ο καθηγητής Γιάννης Μάζης. Φωτό από άλλη εκπομπή.

Εμείς πάντως ως κάτοικοι της περιοχής δεν είδαμε πουθενά κάποιον ιδιωτικό στρατό με οπλοπολυβόλα, όπως περιγράφεται στην τηλεοπτική εκπομπή, που να διαθέτει ο Λεβέντ Σαδήκ με τον οποίο μάλιστα οργώνει την Θράκη αλλά και "τουρκοκρατεί" την Κομοτηνή καθώς τις περισσότερες φορές που τον συναντούμε στην πόλη, παρ' όλη την μεγάλη οικονομική του επιφάνεια, κυκλοφορεί μόνος πεζός στην αγορά, είτε με παρέες από την περιοχή στα καφέ της πόλης.

Μία μεγάλη ...πρόοδος ωστόσο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους παρουσιάζοντες εθνικιστικό λόγο είναι η ταύτιση και προσέγγισή τους προς την επίσημη τουρκική εθνικιστική ρητορική, αποκαλώντας την Θράκη ως "Δυτική Θράκη" ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια το εγχώριο εθνικιστικό "σαβουάρ βιβρ" επέβαλε γεωγραφικό προσδιορισμό μόνο στα εδάφη που ο ελληνικός εθνικισμός θεωρεί ως "κατεχόμενα" από γειτονικές χώρες (π.χ. Ανατολική Θράκη, Βόρεια Ηπειρος), τις λεγόμενες και ως "σκλάβες" ή "αλησμόνητες πατρίδες" και όχι περιοχές εντός της σημερινής ελληνικής επικράτειας.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

https://www.youtube.com/watch?v=luTQUyWCI7Q

- Perifereiaka.gr -

Ενημέρωση 29/5/2021

Ο παρουσιαστής και πρώην πολιτικός Πάνος Παναγιωτόπουλος επανήλθε στις δηλώσεις του περί "κουμπουροφόρων" του Λεβέντ Σαδήκ που, σύμφωνα με τον ίδιο, έρχονται από την Τουρκία με θωρακισμένα οχήματα και κυκλοφορούν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Θράκης επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους. Δίπλα του, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γρίβας ο οποίος δεν εξέφρασε άποψη για τους ισχυρισμούς αυτούς.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top