0

Μετά την μήνυση εναντίον δημοσιογράφων της Θράκης για ανυπόστατα ακροδεξιάς φύσης fake news, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν φτάνει στα άκρα όσον αφορά και στην διαμάχη του με το στέλεχος της παράταξης Αμούτζα και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ηλία Μπούκα.

Πριν από λίγα λεπτά, σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος ανέφερε:

https://www.facebook.com/onter.moumin.1238/posts/856359058630856

"Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, κατά του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, Ηλία Μπούκα, για τις παράνομες ενέργειές του. Επίσης καταθέτω μηνυτήρια αναφορά για το συκοφαντικό, ψευδές, εξυβριστικό, αναληθές περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης που παρέλαβα και αγωγή ύψους 100.000 € κατά του Ηλία Μπούκα. Ενημερώνω την κοινή γνώμη, ότι όποιο πόσο επιδικαστεί σε περίπτωση ευδοκίμησης της αγωγής μου, θα δωρηθεί εξ ολοκλήρου στη Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου."

Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν βρίσκεται υπό μαζική επίθεση από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του δημάρχου και αρνήθηκε την επιτακτική απαίτηση της πλειοψηφίας (καθώς λόγο προηγούμενου εκλογικού νόμου ο ίδιος δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία) να συνδιοικήσει με τις συντηρητικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης Αμούτζα - Καδή που πολλές φορές ταυτίζονται κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου. Μάλιστα ο ίδιος δέχθηκε πολλές φορές και "χτυπήματα κάτω από την μέση" με δημοσιεύματα σε ακροδεξιές ιστοσελίδες της Αθήνας να τον στοχοποιούν λόγω της καταγωγής τους με θεματολογία που φαινόταν να προέρχεται ...μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην αρχή η πίεση από την παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα ήταν ακραία, πάντα με την συμβολή και συνεργασία της παράταξης του Ισμέτ Καδή. Στην συνέχεια στην άτυπη συμμαχία της αντιπολίτευσης, φάνηκε να πλησιάζει και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, ώστε το κάδρο να συμπληρωθεί.


Ενα κεντρικό πρόσωπο με το οποίο ο δήμαρχος Ιάσμου κοντράρεται για πολύ καιρό είναι ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Ηλίας Μπούκας που ταυτόχρονα είναι και εκλεγμένος πρόεδρος στο τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Ιάσμου με την παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα. Πριν λίγο καιρό η διαμάχη των δύο αυτοδιοικητικών είχε κορυφωθεί με τον δήμαρχο να δίνει στην δημοσιότητα πίνακες με έργα που είχε αναλάβει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ο Ηλίας Μπούκας, ως επαγγελματίας της περιοχής, αφήνοντας υπόνοιες πως είχε επιλεκτική αντιμετώπιση από τους πρώην δημάρχους (Αμούτζα και Καδή). Μάλιστα η συγκεκριμένη δημοσίευση του δημάρχου συνοδευόταν από το σχόλιο "Μην ξεχνάς Μπούκα, θα τελειώσω (σ.σ.: εννοεί πολιτικά) έναν έναν όσους έκαναν περιουσίες από μονοπώλια εις βάρος των συνδημοτών μου".

Το Perifereiaka.gr επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα αυτή εξέλιξη, όμως και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν κάποια δήλωση. Ευχόμαστε η διαφορά τους να λυθεί από κοινού, δημοκρατικά και ειρηνικά.

- Perifereiaka.gr -

Δείτε επίσης:

Πόλεμος ανακοινώσεων στον Δήμο Ιάσμου - Κατηγορίες για διαφθορά και προαναγγελία κατάθεσης αγωγών από τον δήμαρχο


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top