0

Εδώ και λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη τοποθετήθηκε μία ευμεγέθης επιγραφή του ξενόγλωσσου χαρακτηριστικού της πόλης. Το "AXD" εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί την ξενόγλωσση συντομογραφία του ονόματος της Αλεξανδρούπολης, ειδικά όταν πρόκειται για κείμενα και εφαρμογές στο διαδίκτυο π.χ. λογότυπα, tags, domain names κ.ο.κ. όπως χρησιμοποιείται το "GR" για την Ελλάδα.

Κάποιοι που δεν έχουν επαφή με τον χώρο του διαδικτύου ίσως ξενίστηκαν όμως το "AXD" έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου 2 δεκαετίες στο διαδίκτυο ως η δεύτερη ονομασία της πόλης, όπως και το "Alexpolis" που προφανώς προέρχεται από την ελληνόφωνη συντομογραφία "Αλεξ/πολη" η οποία χρησιμοποιείται κατά κόρον ακόμη και σε δημόσια έγγραφα και προφανώς δεν ενοχλεί κανέναν.

Οτι και να ειπωθεί από διάφορους σχολιαστές η κίνηση αυτή ήταν πολύ έξυπνη και προτείνουμε αυτό να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί ομοιόμορφα και από τις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με συντομογραφίες όπως "KOMO" για την Κομοτηνή, "ΧΑΝ" για την Ξάνθη κ.ο.κ..

Για την ιστορία ανάλογη πρόταση, στα πρότυπα δημοφιλών πόλεων του εξωτερικού, είχε κάνει πριν καιρό ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και γνωστός αρχιτέκτονας Παύλος Μιχαηλίδης:

https://www.facebook.com/pavlos.a.michailidis/posts/4373199426034510


- Perifereiaka.gr -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top