0

Ισχυρίστηκαν ότι αδυνατούσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τις πιστώτριες τράπεζες επικαλούμενοι μειωμένο εισόδημα με το οποίο μάλιστα έπρεπε να συντηρήσουν και τα «άνεργα» παιδιά τους.

Το Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας που προσέφυγε ζευγάρι συνταξιούχων  ζητώντας υπαγωγή στο Νόμο Κατσέλη, απέρριψε την προσφυγή τους.

Αφενός γιατί θεώρησε δόλιο τον δανεισμό  καθώς έφτασαν να χρωστούν 350.000 ευρώ αφού λάμβαναν διάφορα δάνεια από 3 διαφορετικές τράπεζες  εν γνώση τους σύμφωνα με το δικαστήριο ότι δεν θα μπορούσαν να τα ξεχρεώσουν, αφενός γιατί αποδείχθηκε ότι τα παιδία τους δεν ήταν άνεργα  (και συνεπώς εξαρτώμενα από τους γονείς τους) όπως ισχυρίστηκαν.

Και το ψέμα τους, ειδικά για τον ένα γιο τους , αποδείχθηκε μέσω Facebook…

Όπως αναφέρεται στην υπ.αριθμ.  13/2021 δικαστική απόφαση:  «Ο ισχυρισμός των αιτούντων, όπως περιέχεται στο δικόγραφο των προτάσεων τους, ότι ο υιός τους είναι άνεργος και ότι λόγω της πανδημίας COVID-19 δεν έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του (όπως προβλήθηκε µε προφορική δήλωση της πληρεξούσιας δικηγόρου των αιτούντων επί της έδρας), δεν αποδείχθηκε από κανένα αποδεικτικό μέσο.

Αντιθέτως, αποδείχθηκε ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές του από τα μέσα του έτους 2016  εν συνεχεία παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραµµα στο ως άνω αντικείμενο, ολοκληρώνοντας τον συγκεκριμένο κύκλο σπουδών τον Οκτώβριο του έτους 2017 (βλ. δημόσια ανάρτηση του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «facebook» στις 20.10.2017, όπου αναφέρει ότι αποφοίτησε από την μεταπτυχιακή σχολή ………………… στις 20.10.2017 και εκτύπωση αυτής, όπως την προσκομίζει η τρίτη καθ ης).

Επιπλέον, στον ίδιο ως άνω ιστότοπο, ο υιός των αιτούντων έχει αναρτήσει πληροφορίες, προσβάσιµες και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «facebook», ήτοι προσπελάσιμες αδιακρίτως από όλους τους χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα µε τις οποίες από τις 18.10.2019 εργάζεται ως εισηγητής (lecturer) στα …………… και από τις 28.08.2017 ως αυτοαπασχολούμενος.

Σε κάθε περίπτωση, από την µε ημερομηνία 14.10.2020 εκτύπωση του e-ΕΦΚΑ που αφορά το χρονικό διάστημα από 01/2002 έως 12/2019 και από το εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2019 που προσκομίζουν οι αιτούντες, προκύπτει ότι ο υιός τους τον Οκτώβριο του έτους 2019 και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους εργαζόταν, ενώ ουδέν έγγραφο προσκοµίζεται για την εργασιακή του κατάσταση για το έτος 2020, ούτε κάρτα ανεργίας.

Ως εκ τούτου, βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική ηλικία και  για τους αιτούντες…».

https://www.dikastiko.gr/eidhsh/zeygari-echase-tin-prostasia-toy-nomoy-katseli-kai-logo-facebook

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top