0

Ενα νέο, υπερταχύπλοο πλωτό περιπολικό σκάφος εντάχθηκε στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για το σκάφος ΠΛΣ 1055, τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα ανω των 50 κόμβων το οποίο φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

Διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων ο καθένας, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC. Ο οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης.

Η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο. Είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ". Το σκάφος της Αλεξανδρουπολης είναι προσφορα του ιδρύματος Ωνάση.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσημοι της περιοχής ενώ το σκάφος επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top