0

Οταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην Αθήνα και συνάντησε τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα και τον τότε Πρόεδρο της Ελλάδας Παυλόπουλο, τους πρότεινε να "συνεργαστούν" μαζί του για όλα αυτά που η Τουρκία σχεδίαζε τότε να κάνει. Εμβρόντητοι οι δύο Ελληνες αξιωματούχοι ακούγοντας τις προτάσεις Ερντογάν δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, με τον Αλέξη Τσίπρα όπως λέγεται να μη βγάζει λέξη και τον Προκόπη Παυλόπουλο να ξεκινά μία διάλεξη περί Διεθνούς Δικαίου στον Τούρκο πρόεδρο, λες και ο τελευταίος ήταν κάποιος φοιτητής του στο πανεπιστήμιο.


Τα αποτελέσματα εκείνης της ασυνεννοησίας τα ζήσαμε τα επόμενα χρόνια: έκρηξη στο προσφυγικό / μεταναστευτικό, επιδείνωση προκλήσεων στο Αιγαίο, πλήρης ευτελισμός της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο, πλήρης ευτελισμός του Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο, ημι-πολεμικά επεισόδια στον Εβρο, τουρκο-λυβικό μνημόνιο, τα πάντα όλα δηλαδή. Κανείς βέβαια δεν ισχυρίζεται πως η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τον Ερντογάν και το καθεστώς του σε όσα ξεκίνησε να κάνει τότε και τα κάνει μέχρι και σήμερα.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να δει τον Ελληνα υπουργό εξωτερικών προφανώς για να του δώσει κάποιο μήνυμα να μεταφέρει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Βέβαια σήμερα ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, όμως αυτό δεν αποκλείει αυτές οι δυσκολίες για τον ίδιο να ξεπεραστούν. Τι μήνυμα θα μπορούσε να είναι αυτό; Μήπως να αφήσει η Ελλάδα τις συμμαχίες με τρίτες χώρες και να έρθει σε συμφωνία υποταγής με την Τουρκία;


Ας μην κάνουμε τους προφήτες. Ας περιμένουμε να έρθουν οι επόμενες εβδομάδες και μήνες για να το μάθουμε.

Γράφει

- Ο Αντιπεριφερειακός -


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top