0

Με όσα λέμε εδώ, σίγουρα καταλαβαίνεις κι εσύ, ότι για το ζωντάνεμα της ψυχής, θέλει δουλειά! Δεν γίνεται με πρόχειρες κινήσεις. Θέλει μια επιμέλεια και φροντίδα. Και σοβαρότητα. Να το εννοείς. Να το θέλεις! Και  πρέπει να σου σκάσει κι ο Θεός ένα χαμόγελο! Να φυσήξει μέσα σου κάτι δικό Του, τον Αέρα και την Πνοή Του.

Την αγάπη, την καλοσύνη, το φως και το έλεος. Όλα αυτά, δεν μπορούμε να τα κάνουμε  μόνοι μας, εσύ κι εγώ. Εμείς είμαστε οι δέκτες, που, με ανοιχτή καρδιά και πνευμόνια, τα δεχόμαστε. Άλλος τα χαρίζει, τα φυσά και τα πνέει. Είναι μια συνεργασία. Κάνε εσύ το δικό σου! Έστω ένα μικρό βήμα!

Βαριέσαι; Είσαι ανόρεχτος; Σεβαστό. Βάλε αν μπορείς έστω να παίζει λίγη μουσικούλα. Χαμηλά. Και κούνα λίγο τα πόδια σου, το κεφάλι σου, τα χέρια σου. Κάνε ότι χορεύεις, έστω ψεύτικα! Κουνήσου, έτσι, τυπικά, σα μαριονέττα, σαν κλόουν, σαν καραγκιόζης! Βάλε κάτι χαρούμενο, και μπες στο ρυθμό της μουσικής! Συντονίσου με τους ήχους της, έστω για λίγα λεπτά! Ξέρεις τι σπουδαίο είναι αυτό για τα κύτταρά σου; Είναι μια παρακίνηση. Δείχνεις τη θέλησή σου! Είναι σα να λες “θέλω να ξεκολλήσω, να προχωρήσω, να αλλάξω, να αποκτήσω ενέργεια και ζωή!”

Ξέρω ότι, και μόνο που τα κάνεις εικόνα όλα αυτά στο μυαλό σου, ήδη σε κουράζει! Πρέπει όμως να κάνεις κάτι κι εσύ! Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Πώς θα γίνει , ώστε, αυτός ο καλπασμός των αλόγων, αυτή η δύναμη του βυθού, η ενέργεια του ωκεανού, η ορμή των καταρρακτών με τους τόνους των νερών, να γίνουν και δική σου ζωογόνα δύναμη και πλούτος και αίσθηση; Αν πας να τα ζητήσεις όλα αυτά απ’ τον Θεό, ως απόντα, θα σου απαντήσει ότι ήδη είναι παρόντα! Μέσα σου! 

Δεν έχει κάτι να σου δώσει, διότι ήδη στο έχει δώσει! Το έχεις! Λείπει μόνο το ξύπνημα! Κάτι να γίνει, ώστε όλο αυτό να ζωντανέψει. Να σκάσει ο σπόρος, να βγει ο βλαστός. Το μπουμπούκι να γίνει λουλούδι.  Το κουκούλι, πεταλούδα! Όλα τα έχεις! Κι ας μην τα νιώθεις. Θέλεις όμως κι εσύ κι εγώ, μια μεγάλη Αφύπνιση, ένα ξύπνημα, ένα ξανάνιωμα. Να μπει πάλι το καλώδιο στη πρίζα, να πάρουμε μπρος. Να αποκτήσουμε επίγνωση της δόξας και του μεγαλείου μας. Είμαστε πλάσματα ένθεα, αλλά το ξεχνάμε. Ζούμε σε μια άγνοια.

Συνεχίζεται!...

Το κείμενο αυτό είναι εμπνευσμένο από το νέο βίντεο, «Ζωή με κέφι, ενέργεια & δύναμη!...»



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top