0

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, παίρνει τη νίκη στις Βουλγαρία σύμφωνα με τα exit poll, μόλις έκλεισαν οι κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης που διεξήχθη σήμερα, Κυριακή 4 Απριλίου, υπό το βάρος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, το συντηρητικό κόμμα GERB φαίνεται ότι κερδίζει τις εκλογές συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,7%, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας Alpha Research και ποσοστό 25%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup.

Εφόσον επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις, ο Μπόικο Μπορίσοφ δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και θα χρειαστεί να αναζητήσει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Με βάση τη διαγραφόμενη κοινοβουλευτική «γεωγραφία», ο Μπόικο Μπορίσοφ θα χρειαστεί τουλάχιστον δυο συμμάχους για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, την τέταρτη κατά σειρά.

Ωστόσο, τη μεγάλη έκπληξη φαίνεται ότι κάνει το κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» του δημοφιλούς τραγουδιστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ, γνωστού για τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση. Το κόμμα δίνει μάχη στήθος με στήθος με τους Σοσιαλιστές για τη δεύτερη θέση. Το exit poll του Gallup του δίνει ποσοστό 17,1%, μπροστά από τους Σοσιαλιστές, ενώ εκείνο της Alpha Research φέρνει τον Τριφόνοφ τρίτο, με ποσοστό 15,2% και τους Σοσιαλιστές δεύτερους, με 17,6%.

Συνολικά επτά κόμματα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν το όριο του 4% και θα εκπροσωπηθούν στο κοινοβούλιο.

https://www.politispress.gr/kosmos/voylgaria-ekloges-niki-alla-choris-aytodynamia-o-mporisof

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top