0

 


Προετοιμασμένος από καιρό ήταν ο παραγωγός Ανέστης Πασχαλίδης για να φτάσει στους καταναλωτές ακόμη και σε συνθήκες καραντίνας!

Εδώ και μερικά χρόνια πέρα από το θεσμό της λαϊκής αγοράς για την άμεση προώθηση των αγροτικών προϊόντων του που παράγει στο κτήμα του, έχει οργανωθεί και αξιοποιεί τις δυνατότητες που του παρέχει το ίντερνετ και τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Έτσι στις συνθήκες της καραντίνας κι όταν ειδικά στο Δήμο Ορεστιάδας αποφασίστηκε να κλείσουν οι λαϊκές αγορές προχώρησε και στην υπηρεσία ντελίβερι για να φτάσει στους πελάτες του και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι σε μεγάλη ζήτηση τα αμέσως επόμενα χρόνια με τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού των χωριών μας. Ο θεσμός όμως της λαϊκής αγοράς, που είναι γνωστός στον ελληνικό χώρο από τα πανάρχαια χρόνια, θεσμοθετήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1929, πριν 91 χρόνια, συνεχίζει να είναι ένας δημοφιλής θεσμός, που ανταποκρίνεται στους λόγους της σύστασης του.

Φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές και σίγουρα θα πρέπει να μπουν πλέον και άλλα κριτήρια, που θα αντανακλούν μια άλλη σχέση μας με τη γη, τα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Πολλά αλλάζουν με την πανδημία αλλά η ανθρωπότητα θα πρέπει να φροντίσει να διαχειριστεί ένα μείζον επισιτιστικό πρόβλημα, άρα και τη τροφή των ανθρώπων! Και γι αυτά τα μεγάλα προβλήματα ο κόσμος στη λαϊκή έχει πάντα μια πρόχειρη απάντηση και λύση!

Γι αυτό μην ξανακλείσει η λαϊκή! Είναι η πιο αυθεντική δεξαμενή σκέψης και λαϊκής σοφίας!

Σταύρος Παπαθανάκης

https://voreasmagazin.blogspot.com/2020/04/blog-post_388.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top