0

Ο νούμερο 2 της Naval Group Άλεν Γκιγιού που βρίσκεται στην Ελλάδα για την γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες , δεσμεύτηκε ότι αν υπάρξει συμφωνία, η πρώτη φρεγάτα Belharra θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του 2025.

«Κατανοούμε το επείγον της παραγγελίας» είπε και πρόσθεσε ότι οι υπόλοιπες τρεις θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα όπου «ελπίζουμε ότι θα βρούμε τις κατάλληλες ναυπηγικές εγκαταστάσεις». Ο κ.Γκιγιού είπε ότι 63 ελληνικές εταιρείες θα έχουν εμπλοκή στη ναυπήγηση των φρεγατών.

Για τις ανησυχίες που υπάρχουν για πιθανές «παιδικές ασθένειες» που παρουσιάζονται πάντα σε νέα πλοία και ποιος θα τα διορθώσει, ο κ. Γκιγιού είπε ότι η πρώτη φρεγάτα θα παραδοθεί στο γαλλικό ναυτικό και συνεπώς τα όποια προβλήματα θα επιλυθούν σε αυτό το σκάφος.

Ο κ. Γκιγιού αναφέρθηκε και στην ενδιάμεση λύση. Η Γαλλία είναι έτοιμη να παραδώσει δυο φρεγάτες στο ΠΝ στις αρχές του 2022, όπως είπε .Πρόκειται για τις φρεγάτες Latouche-Treville (ανθυποβρυχιακή) και την AAW Jean Bart (αντιαεροπορική).

https://www.militaire.gr/proti-belharra-stin-ellada-to-2025-desmeysi-gallon

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top