0

 


Ευχάριστα νέα έρχονται από την μακρινή Ταϊλάνδη, όπου σημειώθηκαν εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας στην ανίχνευση του κοροναϊού στους ανθρώπους έχουν τα σκυλιά που εκπαιδεύονται ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Τα έξι λαμπραντόρ που τυγχάνουν ειδικής εκπαίδευσης στην Ταϊλάνδη έχουν φέρει ποσοστά 95% στην επιτυχή ανίχνευση του κοροναϊού, ξεπερνώντας σε ακρίβεια ακόμη και… τα ράπιντ τεστ σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με πανεπιστήμιο στη χώρα της Ινδοκίνας το οποίο έχει αναλάβει την εκπαίδευση των εκπληκτικών τετραπόδων.

Τα λαμπραντόρ συμμετέχουν σε εξάμηνο πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Μπανγκόκ με τη χρήση δειγμάτων ανθρώπινου ιδρώτα από ασθενείς με Covid-19 και από υγιή άτομα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής του προγράμματος στο βίντεο που αναδημοσίευσε και το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι σκύλοι «χρειάζονται μόλις ένα με δύο δευτερόλεπτα ανά δείγμα για να ανιχνεύσουν τον ιό. Μόλις εντοπίσουν ασθενή, κάθονται στο έδαφος». Άρα μέσα σε ένα λεπτό μπορούν να έχουν ελέγξει 30 με 60 δείγματα. Το σημαντικό είναι ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν τον κοροναϊό ακόμη και στους ασυμπτωματικούς, ξεπερνώντας και κάποια χημικά τεστ σε επιδόσεις αποτελεσματικότητας. Το επόμενο βήμα είναι η… πρόσληψη των τετράποδων ανιχνευτών σε αεροδρόμια, για τον έλεγχο των ταξιδιωτών.

https://www.parapolitika.gr/perierga/article/1099621/skuloi-anihneuoun-ton-koronaio-kalutera-kai-apo-ta-test/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top