0

 


Ανησυχίες ότι η Τουρκία μπορεί να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν.

«Οι απειλές δεν είναι κεκαλυμμένες, οπότε νομίζω πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «France 5».

Τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου ήρθαν κάπως απροσδόκητα δεδομένου ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν μεν τεταμένες για μία σειρά θεμάτων -από θρησκευτικά θέματα έως την Ανατολική Μεσόγειο– αλλά πρόσφατα αντάλλαξαν επιστολές και συμφώνησαν να προσπαθήσουν να τις αποκαταστήσουν, σχολιάζει το Bloomberg.

Ο Μακρόν δεν εξήγησε πώς η Τουρκία θα μπορούσε να αναμειχθεί στις γαλλικές εκλογές ή εάν η αναφορά του είχε να κάνει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Ιουνίου, τις προεδρικές εκλογές του 2022 ή και στις δύο.

Είπε απλά ότι η Τουρκία θα μπορούσε «να παίξει με την κοινή γνώμη».

Πιθανότατα ήταν μία αναφορά στη επιρροή της Αγκυρας επί της τουρκικής διασποράς μέσω από σχολεία, τεμένη και άλλους οργανισμούς, σχολιάζει το Bloomberg.

https://hellasjournal.com/2021/03/nea-rouketa-makron-kata-soultanou-i-tourkia-schediazi-na-anamichthi-stis-gallikes-ekloges

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top