0

Μερικές ανακαλύψεις «έρχονται» από εκεί που δεν το περιμένεις και «δίνουν» πληροφορίες για την περιοχή στην οποία βρέθηκαν που φτάνουν σε βάθος εκατομμυρίων ετών! Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου, όπου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μάκης Ζουμπλιός ανακάλυψε ανάμεσα στα κοχύλια τα οποία μάζεψε το καλοκαίρι η κόρη του ένα εύρημα μεγάλης ιστορικής αξίας.

Ο κ. Ζουμπλιός, μετά την πρώτη έκπληξη, φωτογράφισε το αντικείμενο και έστειλε τις φωτογραφίες στο Τμήμα Παλαιοντολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου οι ειδικοί, με μια πρώτη ματιά, απεφάνθησαν ότι πρόκειται για ένα πλευρικό δόντι (γομφίος) ενήλικου ατόμου βοοειδούς (Bos) και μπορεί να κατατάσσεται ακόμη και στη γεωλογική περίοδο του Πλειστόκαινου (2.588.000 π.Χ. ως το 11.700 π.Χ.).

Περισσότερα:

https://www.kavalapost.gr/top-news/255369/dimos-paggaioy-ta-kochylia-poy-mazeye-i-kori-toy-ekryvan-ena-eyrima-isos-kai-ekatontadon-chiliadon-eton-fotografies/

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top