0

Mε γοργούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας συνολικού μήκους 183 χιλιομέτρων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινής ελληνοβουλγαρικής εταιρίας που έχει αναλάβει όλο το project, «η ελληνική εταιρία Σωληνουργία Κορίνθου έχει ήδη ολοκληρώσει την παραγωγή σωλήνων 47 χιλιομέτρων για τη γραμμή διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδα-Βουλγαρία. Η πρώτη παρτίδα αποτελείται από σωλήνες διαμέτρου 32 ιντσών με εξωτερική επίστρωση πολυαιθυλενίου τριών στρωμάτων».

Η παράδοση των σωλήνων θα γίνει τις επόμενες μέρες. Οι σωλήνες θα μεταφερθούν στις βάσεις αποθήκευσης κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού τόσο στο ελληνικό όσο και στο βουλγαρικό έδαφος. Η παραγωγή των σωλήνων του IGB γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Βοιωτία της Ελλάδας, που έχει παραγωγική δυνατότητα πάνω από 1.000.000 τόνους ετησίως.

Η εταιρία αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «η παραγωγή σωλήνων γραμμής για τους σκοπούς της διασύνδεσης φυσικού αερίου με την Ελλάδα χωρίζεται σε πέντε παρτίδες. Η διαδρομή θα κατασκευαστεί τόσο με διαμήκη βυθισμένους σωλήνες με συγκόλληση τόξου όσο και με ελικοειδείς σωλήνες βυθιζόμενους με τόξο. Όλοι οι σωλήνες θα έχουν διάμετρο 32 ίντσες, μήκους 12 μέτρων ή 18 μέτρων και θα έχουν πάχος μεταξύ 11 mm και 20 mm, ανάλογα με το τμήμα της διαδρομής. Η όλη διαδικασία παραγωγής και το τελικό προϊόν υπόκεινται στο υψηλότερο επίπεδο ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου. Κάθε σωλήνας γραμμής υποβάλλεται σε υδρο-δοκιμή και υποβάλλεται σε δοκιμές υπερήχων και ακτίνων Χ πριν γίνει δεκτή από τον αναθέτοντα φορέα».



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top