0

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, αφού βλέπουμε ότι η θερμοκρασία τείνει να ανεβαίνει ακόμα και τώρα. Εάν το φετινό καλοκαίρι ο στόχος σας ήταν να χάσετε λίγα κιλά ώστε να ανανεωθείτε, και δεν τα έχετε καταφέρει πλήρως ακόμα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε ακόμα να τα καταφέρετε με ορισμένες απλές συμβουλές. Το μόνο που χρειάζεται είναι επιμονή και λίγη αυτοσυγκράτηση.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, είναι λογικό να αραιώσετε τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο. Η ανάγκη όμως της άσκησης εξακολουθεί να υπάρχει και αυτή σίγουρα θα σας βοηθήσει να μείνετε σε φόρμα και να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά που επιθυμείτε. Η καλύτερη λύση που έχετε ώστε να το πετύχετε λοιπόν, είναι το κολύμπι. Το τελευταίο αποτελεί έναν πολύ ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης, αφού γυμνάζει όλο σας το σώμα και ταυτόχρονα καίει θερμίδες. Εάν δεν το είχατε σκεφτεί λοιπόν, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσετε.

Η διατήρηση μίας φυσιολογικής διατροφής το καλοκαίρι μοιάζει συχνά ένα αδύνατο κατόρθωμα, αφού υπάρχουν συνεχώς πολλοί πειρασμοί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα τα τηγανιτά φαγητά, τα οποία υπάρχουν σε πληθώρα πάνω στο τραπέζι των καλοκαιρινών εξορμήσεων. Μπορείτε λοιπόν να τα αποφύγετε, προτιμώντας να καταναλώσετε ψητές, για παράδειγμα, πατάτες αντί για τηγανιτές, και να ακολουθήσετε την ίδια τακτική και με το κρέας, το ψάρι και τα θαλασσινά.

Τα γλυκά είναι και αυτά ένας αποτρεπτικός παράγοντας στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Τώρα το καλοκαίρι τα δροσιστικά παγωτά και γλυκά είναι μία αγαπημένη συνήθεια και δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να επιθυμείτε να τα καταναλώσετε το βράδυ, κάτι που τα καθιστά πιο ‘βαριά’ και δύσκολο να τα μεταβολίσετε. Για αυτό και θα πρέπει να τα αποφεύγετε όσο μπορείτε, περιορίζοντας την κατανάλωσή τους. Αντί για τα κλασικά παγωτά, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε κάποιες φορές με σορμπέ, τα οποία έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και είναι εξίσου γευστικά και δροσερά.

Η κατανάλωση νερού είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη του αδυνατίσματος που επιθυμείτε, αλλά και για τη διατήρηση μίας υγιεινής ζωής. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι η κατανάλωσή του είναι απαραίτητη, καθώς ο οργανισμός σας το έχει ακόμα περισσότερη ανάγκη. Επιπλέον, πολλές φορές είναι πιθανό να νομίζετε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Δοκιμάστε λοιπόν να πίνετε περισσότερο νερό, ώστε να παραμένετε ενυδατωμένοι και ταυτόχρονα να έχετε όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη όρεξη. Τα φίλτρα νερού πρόκειται να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατανάλωση άφθονου και καθαρού νερού, αφού απαλλάσσουν το νερό από όλους τους ανεπιθύμητους οργανισμούς και μικρόβια. Παράλληλα, ο περιορισμός του αλκοόλ θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρμα σας και να μην αυξήσετε το βάρος σας. Καλό θα είναι να περιορίσετε λοιπόν τα κοκτέιλ και τις μπύρες όσο μπορείτε, ώστε να τα καταφέρετε.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top