0

Είτε ζείτε σε ένα μεγάλο είτε σε ένα μικρό σπίτι, η κουζίνα σίγουρα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό χώρο του, καθώς είναι το δωμάτιο όπου θα γευματίσετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά και θα προετοιμάσετε τα γεύματά σας. Είναι σημαντικό λοιπόν, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, αυτή να είναι οργανωμένη και λειτουργική, ώστε να σας εξυπηρετεί και να μην σας περιορίζει. Δείτε λοιπόν παρακάτω τις συμβουλές μας ώστε να αποκτήσετε μία πολύ λειτουργική κουζίνα, και ίσως αναθεωρήσετε σχετικά με την ανακαίνιση σπιτιού που σκεφτόσασταν, πόσο μάλλον για την κατασκευή σπιτιού ώστε να αποκτήσετε την ιδανική για εσάς κουζίνα.

Στην περίπτωση όπου η κουζίνα σας δεν αποτελεί έναν ενιαίο χώρο με την τραπεζαρία σας και υπάρχει η ανάγκη να έχετε ένα τραπέζι σε αυτήν,  ένα στρογγυλό τραπέζι είναι ιδανικό εάν δεν έχετε μεγάλο χώρο. Το τραπέζι αυτό δε θα σας περιορίσει καθόλου στο να κινείστε εύκολα μέσα στην κουζίνα σας, όσες καρέκλες και αν τοποθετήσετε γύρω από αυτό. Επιπλέον, εάν η διαρρύθμιση εξυπηρετεί, μπορείτε να τοποθετήσετε στη μία πλευρά του ένα μικρό παγκάκι αντί για καρέκλες, ώστε να κερδίσετε χώρο και πολλούς πόντους στυλ.

Εάν η κουζίνα σας διαθέτει περιορισμένο χώρο, μία νησίδα ή ένα τρόλεϊ αποθήκευσης σε αυτήν είναι η ιδανική λύση για εσάς. Πάνω στη νησίδα μπορείτε να τοποθετήσετε τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε καθημερινά, καθώς και τις κατσαρόλες σας ώστε να κερδίσετε χώρο από τα ντουλάπια σας. Ακόμα, ένα τρόλεϊ θα σας λύσει τα χέρια, αφού μετακινείται προκειμένου να το τοποθετήσετε όπου το χρειάζεστε και σε αυτό μπορείτε να έχετε διάφορα ξηρά τρόφιμα, μπαχαρικά καθώς και κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά.

Προκειμένου να εξοικονομήσετε αρκετό χώρο από τα ντουλάπια σας, μπορείτε να κρεμάσετε τα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα όπως οι κουτάλες και κάποια μικρά σκεύη στον τοίχο σας, τοποθετώντας μία ράγα και κρεμώντας τα από αυτή. Εάν κάτι τέτοιο δε σας αρέσει ή πιστεύετε ότι δε θα σας εξυπηρετήσει, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα όμορφο καλάθι πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας, αφήνοντας χώρο και για μερικά βαζάκια με μπαχαρικά και άλλα είδη που χρησιμοποιείτε συχνά.

Εάν θέλετε να κερδίσετε χώρο από τα ντουλάπια σας και ταυτόχρονα να δώσετε χρώμα στην κουζίνα σας, μπορείτε να τοποθετήσετε στους τοίχους ορισμένες κορνίζες και μέσα σε αυτές τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά. Σε ένα σκιερό σημείο θα διατηρούνται πάντα φρέσκα και δροσερά και εσείς θα τα καταναλώνετε πιο εύκολα καθώς θα τα έχετε πάντα στο οπτικό σας πεδίο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μία όμορφη και ευρύχωρη φρουτιέρα, την οποία θα έχετε σε ένα σημείο της κουζίνας σας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα έχετε πάντα μία τακτοποιημένη και καλά οργανωμένη κουζίνα.

Άρθρο από ανακαίνιση σπιτιού DynamicGroup.gr

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top