0

Η νέα περιπέτεια της ορειβάτριας Κικής Τσακαλδήμη, από την Αλεξανδρούπολη, που πριν 2 χρόνια προσπάθησε και πέτυχε ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό να κατακτήσει το Έβερεστ, ακούει στο όνομα «Καύκασος»!

Η Κική έφτασε στις 9/7 στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στο όρος Ελμπρούς, που βρίσκεται στη Ρωσία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Γεωργία. Έχει χαρακτηριστεί ως δικέφαλος γίγαντας, καθώς έχει δύο κορυφές, ενώ οι ορειβάτες το θεωρούν ως το πιο μυστηριώδες στη Γη. χιονισμένος γίγαντας έχει διάφορες ονομασίες – «αιώνιο βουνό», «βουνό της ευτυχίας» – συνολικά 40 ονομασίες στις γλώσσες των ντόπιων λαών.

Όμως η λέξη Ελμπρούς σε μετάφραση από την τουρανική γλώσσα σημαίνει «βουνό, γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα νέφη». Και αυτή η ονομασία δικαιώνεται, γιατί, αν στην κορυφή «κολλήσει» κάποιο νέφος, πρέπει να περιμένεις αλλαγές στον καιρό όχι προς το καλύτερο.

Σε ανάρτηση στη σελίδα της στο fb “Higher than Everest”, από τα 5.642 μέτρα, η Κική Τσακαλδήμη εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθειά της. «Ήταν μία καταπληκτική αναρρίχηση και μία μοναδική εμπειρία. Τώρα είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο μεγαλύτερο όνειρό μου. Όλα είναι πιθανά όταν πιστέψεις και δουλέψεις σκληρά».

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top