0

Το ημερολόγιο έγραφε 1 Αυγούστου 2016 όταν ο 35χρονος τότε Δρ Γιώργος Φιλιππίδης από την Καβάλα, περνούσε την είσοδο του «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για να αναλάβει τα καθήκοντα του Διοικητή.

Ο διορισμός του είχε χαρακτηριστεί ως έκπληξη εκείνη την εποχή, δεδομένου ότι «έσπαγε» μια μακρά – και κακή – παράδοση, κατά την οποία στις διοικήσεις των μονάδων του ΕΣΥ τοποθετούνταν αποκλειστικά πρόσωπα που ήταν στελέχη ή φίλα προσκείμενα στα κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία.

Η παρέκκλιση από αυτήν την πρακτική δεν άργησε να δικαιώσει την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο νέος Διοικητής αποδείχτηκε δραστήριος, κατάφερε να αναπτύξει μια αγαστή συνεργασία με το προσωπικό, να εξυγιάνει τα οικονομικά του νοσοκομείου δημιουργώντας ένα αποθεματικό 6 εκατομμυρίων ευρώ, και το κυριότερο, να πετύχει την κατά γενική ομολογία βελτίωση της εικόνας του νοσηλευτικού ιδρύματος και των υπηρεσιών υγείας που αυτό παρέχει στους πολίτες (θυμηθείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).

Κορυφαία βέβαια στιγμή σε αυτή την τριετή παραμονή του στο «τιμόνι» του «Σισμανόγλειου», ήταν η ανακοίνωση της μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου. Ο κ. Φιλιππίδης είχε ενεργό ρόλο και συμβολή σε όλα τα στάδια των συζητήσεων για τη δωρεά και του σχεδιασμού αυτού του μεγαλόπνοου έργου για τη Ροδόπη.

Παρουσία του μάλιστα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή εκτενής ενημέρωση και παρουσίαση του νέου νοσοκομείου, από εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της 4ης ΥΠΕ, και της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε ότι το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα που θα διαθέτει μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια μόνο.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η παραπάνω εκδήλωση ήταν μια από τις τελευταίες, αν όχι η τελευταία, που ο κ. Φιλιππίδης συμμετείχε με την ιδιότητα του Διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Κι αυτό, διότι η θητεία του η οποία ήταν τριετής, λήγει σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, δηλαδή στα τέλη του Ιουλίου. Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να χορηγήσει παράταση θητείας σε όλους τους νυν διοικητές των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού νέων, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και έναν χρόνο. Ωστόσο οι πληροφορίες μας θέλουν τον κ. Φιλιππίδη να έχει ενημερώσει ότι δεν θα κάνει χρήση της παράτασης, ολοκληρώνοντας έτσι τη θητεία του στον προκαθορισμένο της χρόνο και αφήνοντας μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη στον διάδοχό του. 

#


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top