0

Την εποχή την οποία διανύουμε, όπου η τιμή των καυσίμων αυξάνεται συνεχώς, είναι πολύ σημαντικό να κάνουν όλοι οικονομία με διάφορους τρόπους και παράλληλα να αποφεύγουν όσο μπορούν τη μόλυνση του αέρα από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται. Μπορεί αυτό να σας φαίνεται ακατόρθωτο, όμως με κάποιες μικρές αλλαγές στην οδηγική σας συμπεριφορά καθημερινά, θα το πετύχετε σίγουρα. Ας δούμε τους τρόπους αναλυτικά.

Όποιο τύπο και μοντέλο αυτοκινήτου οδηγείτε, υπάρχουν μερικοί αλάνθαστοι τρόποι ώστε να βγείτε κερδισμένοι από την κατανάλωση καυσίμων. Φυσικά η πρώτη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να οδηγείτε με μικρότερη ταχύτητα, χωρίς να υπερβαίνετε ενδεχομένως τα όρια ταχύτητας. Διατηρείστε λοιπόν μία λογική ταχύτητα σε όποιο δρόμο και αν βρίσκεστε, προκειμένου να εξοικονομήσετε το κόστος των καυσίμων σας. Όσο χαμηλότερες στροφές έχει το αυτοκίνητό σας την ώρα που οδηγείτε, τόσο πιο οικονομική είναι και η οδήγησή σας. Οπωσδήποτε αλλάζοντας ταχύτητα στις δύο χιλιάδες στροφές, αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση καυσίμων. Η ομαλή οδήγηση είναι ακόμα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να οδηγείτε οικονομικά. Εάν αφήνετε μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, θα μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητά σας αν συμβεί κάτι και δε θα φρενάρετε απότομα την τελευταία στιγμή. Επιπλέον, εάν αξιολογείτε το δρόμο ενώ οδηγείτε, θα αποφύγετε τα περιττά φρεναρίσματα και την επιτάχυνση, κάτι που αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση των καυσίμων σας.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top