0

Η ανακύκλωση είναι μία συνήθεια η οποία έχει ταυτιστεί με υλικά όπως το χαρτί, το πλαστικό και το αλουμίνιο, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί και στα αυτοκίνητα. Στην περίπτωση όπου δε χρησιμοποιείτε πια το παλιό σας αυτοκίνητο λοιπόν, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι μπορείτε να ανακυκλώσετε πολλά από τα μέρη του ή και το ίδιο και να βγείτε κερδισμένοι. Ας δούμε πώς θα το καταφέρετε αυτό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει προχωρήσει ιδιαίτερα η διαδικασία ανακύκλωσης αυτοκινήτων και για το σκοπό αυτό έχει ιδρυθεί από τους εισαγωγείς και αντιπροσώπους αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η λεγόμενη Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος, η οποία είναι εγκεκριμένη από το αρμόδιο υπουργείο. Η διαδικασία που ακολουθείται για την ανακύκλωση ενός οχήματος είναι απλή και αρκετά γρήγορη. Αρχικά παραδίδετε το όχημά σας σε ένα εγκεκριμένο κέντρο συλλογής και επεξεργασίας, έχοντας βέβαια μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτά θα πρέπει να είναι η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και οι πινακίδες του, η ταυτότητά σας και μία θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που δεν παραδώσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης το όχημά του. Μόλις παραδώσετε το αυτοκίνητό σας, η εταιρεία σας παραδίδει το πιστοποιητικό καταστροφής και σας αποστέλλει ένα έγγραφο με όλες τις πληροφορίες λίγες ημέρες μετά. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το κέντρο συλλογής στο οποίο θα παραδώσετε το όχημά σας έχει σύμβαση με την ΕΔΟΕ και φέρει το αντίστοιχο λογότυπο.

Καθώς οι εταιρείες ανακύκλωσης πρόκειται να χρησιμοποιήσουν και πάλι όποιο μέρος του αυτοκινήτου είναι δυνατό, καθώς και να ανακυκλώσουν όποιο δε χρειάζεται, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να λάβετε ένα ποσό της τάξεως των 500 ευρώ για το όχημά σας. Φυσικά παίζει ρόλο και η κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εταιρείες πρόκειται να επαναχρησιμοποιήσουν όποιο μέρος του αυτοκινήτου μπορούν, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι στην περίπτωση όπου βρίσκεστε σε αναζήτηση για οικονομικά ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία από αυτές. Με τον τρόπο αυτό αυτές βγαίνουν κερδισμένες, αλλά παράλληλα και εσείς, λόγω του ότι θα βρείτε ανταλλακτικά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αρκεί να αναλογιστείτε πόσα είναι τα οφέλη που όλοι έχουν από την ανακύκλωση οχημάτων. Εκτός από το οικονομικό όφελος, είναι σημαντικό να αναλογιστείτε πόσες πολλές χρήσιμες θέσεις παρκινγκ θα αποδεσμευτούν εάν όλα αυτά τα αχρησιμοποίητα αυτοκίνητα ανακυκλωθούν. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος, αφού με την ανακύκλωση οχημάτων αποφεύγεται η κατάληξη των τοξικών αποβλήτων στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, με αυτά μπορεί να τροφοδοτηθεί και πάλι η βιομηχανία με πρώτες ύλες που προέρχονται από την ανακύκλωση των διαφόρων μερών των παλιών αυτοκινήτων.

Άρθρο από ανταλλακτικά αυτοκινήτων MaxxParts



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top