0
Θετική εντύπωση προκάλεσε η πρωτοβουλία του δημάρχου της Ανδριανούπολης Ρετζέπ Γιουρκάν (Recep Gürkan) να υποδεχτεί τους Ελληνες και Βούλγαρους επισκέπτες και τουρίστες στην πόλη του με πανό που περιλάμβαναν ευχές για τις εορτές και το νέο έτος γραμμένες εκτός από τα τουρκικά και στα ελληνικά και βουλγαρικά.

Ανάλογο ήταν και το σχόλιο του δημοσιογράφου Δάμων Δαμιανού ο οποίος αναδημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες του μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Χακάν Μουμίν:

Ελληνικές ευχές από τον δήμαρχο Αδριανούπολης!

Στην γειτονική μας Αδριανούπολη, ο δήμαρχος της πόλης εύχεται για το καλό του νέου χρόνου πέραν των τουρκικών, στα ελληνικά και τα βουλγαρικά! Δείγμα πολιτισμού, φιλίας των λαών που ζούνε στο τριεθνές, έλλειψης ενοχικών συνδρόμων εθνικιστικού περιεχομένου και βέβαια μια έξυπνη προσέγγιση των χιλιάδων τουριστών που καταθέτουν τον οβολό τους στην πόλη του.

Στην Κομοτηνή, αν συνέβαινε κάτι ανάλογο -που θα έπρεπε να έχει συμβεί- θα είχαν αναλάβει ρόλο όλες οι μυστικές και φανερές υπηρεσίες της Γης.

* Οι φωτογραφίες του καλού μου φίλου, Χακάν Μουμίν.





Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top