0
"Γεμάτος" από την αυτοδιοικητική του πορεία δήλωσε ο σημερινός και όπως όλα δείχνουν απερχόμενος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.

Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού ο ίδιος, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, έφτασε στο μεγαλύτερο αξίωμα του "πρώτου πολίτη" της Κομοτηνής, έχοντας με άνεση κερδίσει και επιβληθεί στις πρόσφατες 2 εκλογικές αναμετρήσεις όλων των αντιπάλων του.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο και το στενό του περιβάλλον αργά το απόγευμα της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής "Ο Χρόνος" η οποία προέβη στο παρακάτω δημοσίευμα:


http://www.xronos.gr/epikairotita/den-tha-einai-ypopsifios-dimarhos-o-giorgos-petridis

Επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν μήνες τώρα περί της μη καθόδου του στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, ανακοινώνοντας επίσημα την απόφασή του στους ανθρώπους της δημοτικής του ομάδας. 

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης αποφάσισε να κατέβει από την κούρσα της αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας "γεμάτος" από την μέχρι σήμερα πορεία του, αλλά και αποφασισμένος να μη συνεχίσει πλέον ως επικεφαλής και υποψήφιος ξανά για τον δημαρχιακό θώκο. Το κάλεσμα προς τους ανθρώπους της δημοτικής του ομάδας έγινε από τον ίδιο και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σήμερα το απόγευμα.

Η συζήτηση πλέον γίνεται για το χρίσμα, την επόμενη μέρα στην παράταξη "Κοινωνία Πολιτών" αλλά και τους φόβους για διάσπαση της δημοτικής ομάδας, μετά την απόφαση Πετρίδη να μην είναι εκείνος επικεφαλής.

Η φωτό που συνοδεύει το άρθρο μοιάζει τυχαία, όμως δεν είναι. Ο Δημήτρης Καρασταύρου, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον (απερχόμενο πλέον) δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη είναι και ο ισχυρός άνδρας της παράταξης εδώ και πολλά χρόνια καθώς πολλές φορές ο ίδιος, από μέλη της παράταξης, χαρακτηρίζεται ως ο "Υπουργός Οικονομικών" ή ο "Σόιμπλε" της παράταξης Πετρίδη καθώς, σύμφωνα με αυτές τις αφηγήσεις, φέρεται να είναι ο διαχειριστής όλων των "μεγάλων" και σημαντικών θεμάτων "παρά τω Πετρίδη".

Σίγουρα θα ήταν ικανός να διεκδικήσει ο ίδιος ως επικεφαλής της παράταξης τον Δήμο Κομοτηνής και να κερδίσει, καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και περισσότερο δυναμισμό διαθέτει όμως αποκλειστικές πηγές του Perifereiaka.gr είναι σε θέση να γνωρίζουν πως μαζί με τον Γιώργο Πετρίδη θα αποχωρήσει και ο ίδιος καθώς "ο κύκλος έκλεισε".

Ο λόγος δεν έχει γίνει ακόμη ευρύτερα γνωστός καθώς ο Δημήτρης Καρασταύρου έχει ηγηθεί δυναμικά της ΔΕΥΑ Κομοτηνής για τόσα χρόνια, όμως η εταιρεία ήταν για πολλές δημοτικές διοικήσεις και είναι μέχρι και σήμερα μία "ανοιχτή πληγή" για κάθε διοίκηση του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα ΔΕΥΑ Κομοτηνής (έργα - γραφείο μελετών) θα απασχολεί για πολλά ακόμη χρόνια την κοινή γνώμη της διοικητικής πρωτεύουσας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Οσον αφορά στον επόμενο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος όπως φαίνεται θα κληθεί να την οδηγήσει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με όχι και τόσο θετικούς οιωνούς, το Perifereiaka.gr έχει ήδη δύο ονόματα (ανδρών) τα οποία θα αποκαλύψει στις επόμενες ημέρες.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top