0

Στις 20 Ιανουαρίου 2018 ξεκίνησε ο "Κύκλος Μουσικής Δωματίου" τον οποίο διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σε καθορισμένες ημερομηνίες μέχρι και τον Απρίλιο ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση σε όλα τα δρώμενα έχει ο Δημήτρης Σβυντρίδης.

Για το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων του "Κύκλου Μουσικής Δωματίου" πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://rodopinews.gr/52990


Η βραδιά του Σαββάτου στο "Πολιτιστικό Κύτταρο" (πρώην κινηματογράφος ΡΕΞ) περιλάμβανε μελωδίες και ακούσματα της κλασικής, ρομαντικής και νεότερης μουσικής εποχής από τους Transcription Ensemble. Το συγκρότημα αποτελούν οι Χρήστος Γρίμπας (βιολοντσέλο), Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο) και Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί).

Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.


Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία. Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται η διάκρισή του ως “Ensemble in Residence” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του Concertino του Bohuslav Martinů με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η χρήση ζωντανού ηχητικού υλικού από συναυλία του Συνόλου στη μουσική επένδυση του Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη <<Ένα βήμα μπροστά>> καθώς και εμφανίσεις σε αίθουσες και θεσμούς, όπως οι: Tate Modern του Λονδίνου, Μουσείο Reina Sofía της Μαδρίτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εθνική Πινακοθήκη στον “Κύκλο Μουσικής Δωματίου” της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, E.B.U. (European Broadcasting Union), Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία) κ.α. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το Σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top