0

Ήλθε, είδε και απήλθε, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ιωάννης Τσιρώνης. Πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 7 Μαρτίου στην Κομοτηνή μία επίσκεψη αστραπή, η οποία χαρακτηρίστηκε ιδιωτική, το πρόγραμμά της δε δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ κανένας, ούτε στο Δήμο, ούτε στην Περιφέρεια δεν γνώρισαν για την παρουσία του υπουργού. Ο κ. Τσιρώνης βρέθηκε μόνο στην Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών Sunlight στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου είχε συνομιλίες με τη διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ" η επίσκεψη του υπουργού έγινε κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από τους διοικούντες.

Τη στιγμή που ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε επίσκεψη στη Sunlight, ανακοινωνόταν ότι με ισχυρή αύξηση μεγεθών έκλεισε το 2015 για τη Συστήματα Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. Η σταθερά επιτυχής πορεία αποτυπώνεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παράλληλα με την εντυπωσιακή ανάπτυξη παραγωγής και την περαιτέρω ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ της εταιρίας. Θεαματικά αποτελέσματα παρουσίασε και η Sunlight Recycling, με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ανακύκλωσης μολύβδου.

Έτος-ρεκόρ αποτέλεσε το 2015 και σε επίπεδο παραγωγής, η οποία αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το 2014, καθιστώντας τη Sunlight το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη. Την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η στελέχωση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας σήμερα τους 620 εργαζόμενους -έναντι 413 το 2013. Εφαλτήριο για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων και τη συνολικά ανοδική πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αποτελεί η σταθερή προσήλωση στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας, παράλληλα με τη βαρύτητα στην πελατοκεντρική προσέγγιση. Το 2015 αποτελεί την καλύτερη μέχρι τώρα χρονιά της εταιρίας σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη καινοτομίας, την ισχυροποίηση της θέσης της στις διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών. Εντυπωσιακά ήταν και τα αποτελέσματα της Sunlight Recycling, η οποία κατά το πρώτο έτος λειτουργίας συνέβαλε σημαντικά στα αποτελέσματα της Sunlight μέσα από την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight Β. Μπίλλης σημείωσε: «Το 2015 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος δυναμικής ανοδικής πορείας, η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών και τη διεύρυνση των εξαγωγών μας μέσα από τη δραστηριότητά μας σε 100 χώρες και τη συνεργασία με 500 διεθνείς πελάτες. Με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις μπαταρίες έλξης, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τα €90 εκατ., συνεχίζουμε την ισχυρή μας πορεία και το 2016. Στόχος μας είναι η διαρκής ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας μπαταριών, που αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τους πελάτες μας, στο πλαίσιο ενός διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια με ήθος -παράγοντας αξίας τόσο για τη Sunlight, όσο και για τη χώρα μας».

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=101629

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top