0

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η «αιμορραγία» επιχειρήσεων στη γειτονική Βουλγαρία, εξαιτίας της πολύ υψηλής φορολογίας που επικρατεί στην Ελλάδα και αποτρέπει την επιχειρηματικότητα. Οι καλύτερες φορολογικές και γραφειοκρατικές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία, ωθούν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ελληνικές εταιρίες να μεταναστεύουν και, βεβαίως, να καταβάλουν τους φόρους τους σε άλλο κράτος.

Σύμφωνα με τα «Νέα», όλο και περισσότερες επιχειρήσεις μεταφέρονται καθημερινά στη  Βουλγαρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πόλη Μπλαγκόεφγκραντ, μια πόλη με απόσταση δύο ώρες από την Θεσσαλονίκη, έχουν ιδρυθεί 5.000 ελληνικές εταιρείες.

Το δέλεαρ της χαμηλής φορολογίας, που είναι μόλις 10% σε σχέση με το 29% στην Ελλάδα έχει προσελκύσει χιλιάδες ελληνικές εταιρείες να ξεκινήσουν εκεί την παραγωγική τους δραστηριότητα.

Το φαινόμενο έφτασε στο αποκορύφωμά του την περασμένη χρονιά, κυρίως μετά την έλευση των capital controls, οπότε και ιδρύθηκαν σε βουλγαρικό έδαφος πάνω από 2.000 επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ και το 2016 φαίνεται η κατάσταση να διογκώνεται, καθώς μέσα στο πρώτο δίμηνο μόνο άνοιξαν 581 επιχειρήσεις.

http://www.usay.gr/article/113134/to_kratos_diwxnei_tis_ellinikes_epixeiriseis_5000_etairies_metanasteysan.html

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top