0

Είστε χρήστης του Facebook που απλά σας αρέσει να κάνετε like ή ορισμένες φορές ανεβάζετε κάποια φωτογραφία στο Facebook; Υπάρχουν αρκετά «μυστικά» του κοινωνικού δικτύου που ίσως να μη γνωρίζετε.

Δείτε μερικά τρικ που αφορούν την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είτε απλώς έχουν ενδιαφέρον για να περάσετε την ώρα σας.

1. Δείτε τη φιλία των... φίλων σας

Βλέπετε έναν φίλο σας να κοινοποιεί σύνδεσμο στον τοίχο κάποιου άλλου ή να ανεβάζουν μια φωτογραφία μαζί. Γνωρίζετε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις αλληλεπιδράσεις τους σε μια συνεχόμενη ροή; Πληκτρολογήστε στη διεύθυνση url του facebook τα εξής: facebook.com/όνομα.επώνυμο (κολλημένα, χωρίς κενό το όνομα του ενός φίλου) μετά κολλημένα ?and= και μετά το όνομα του δεύτερου ατόμου. Θα σας εμφανίσει όλο το ιστορικό της φιλία τους.

2. Δείτε από πού είστε συνδεδεμένοι

Εάν έχετε υποψίες ότι κάποιος έχει τον κωδικό σας και συνδέεται στο προφίλ σας ή έχετε αφήσει το προφίλ σας ανοιχτό σε κάποιον κοινόχρηστο λογαριασμό, τότε μπορείτε να το βρείτε και να αποσυνδεθείτε. Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> »Από πού συνδέεστε» και βλέπετε από πού είστε τώρα συνδεδεμένοι και από πού συνδεθήκατε πρόσφατα. Εκτός από τον browser σάς δίνεται η δυνατότητα να δείτε και την IP.

3. Αποθηκεύστε ένα link

Δεν έχετε χρόνο για να διαβάσετε ένα άρθρο ή να δείτε ένα βίντεο; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και να το δείτε αργότερα. Στην αρχική σας σελίδα αριστερά υπάρχει η επιλογή «Αποθηκευμένα» όπου μπορείτε να δείτε ο,τι έχετε αποθηκεύσει.

4. Επιλέξτε έμπιστες επαφές

Ξεχάσατε τον λογαριασμό σας και δεν έχετε πρόσβαση; Αν έχετε ορίσει κάποιες έμπιστες επαφές μπορούν να σας βοηθήσουν. Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> «Έμπιστες επαφές» και προσθέστε κάποιον πολύ έμπιστο φίλο σας ή συγγενή που θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε εάν έχετε πρόβλημα στο μέλλον.

5. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να βλέπετε στην αρχική σελίδα σας

Αν η αρχική σελίδα σας είναι «αχταρμάς» και την θέλετε «καθαρή» και τακτοποιημένη, τότε πηγαίνετε δεξιά επάνω στην αρχική σας σελίδα, πατήστε το βελάκι και την επιλογή «Προτιμήσεις ενημερώσεων». Εκεί μπορείτε να επιλέξετε ποιων φίλων σας τις ενημερώσεις θα βλέπετε πρώτα και με ποιους μπορείτε να επανασυνδεθείτε, καθώς επίσης και σελίδες που ίσως σας ενδιαφέρουν.

http://www.usay.gr/article/108636/sta_adyta_toy_facebook_xrisima_mystika_poy_sigoyra_den_gnwrizete.htmlΔημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top