0

Ηταν τα μοναδικά άτομα από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης τα οποία τιμήθηκαν στην ετήσια γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Κώστας Μιχελής, ιδρυτής και πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου “Ολυμπιάδα Κομοτηνής” και ο Κώστας Μπανιώτης, πρωταθλητής με διεθνείς επιδόσεις και προερχόμενος από τον ίδιο Σύλλογο βρέθηκαν για λίγες ώρες ανάμεσα στους καλύτερους του Ελληνικού Αθλητισμού σε μία βραδιά που με την παρουσία τους τίμησαν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής και όχι μόνο.

Συνολικά δόθηκαν 80 βραβεία στους “Κορυφαίους της Ελλάδας για το 2015” όσον αφορά στις επιδόσεις τους και στην προσφορά τους στον Αθλητισμό σε κατηγορίες όπως: Αθλητές, Προπονητές, Δημόσιοι Φορείς που στήριξαν τον Αθλητισμό, Σωματεία, Προπονητές, Παράγοντες, Κριτές και ειδικά βραβεία.

Η εκδήλωση

Η ετήσια γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στο ΣΕΦ και η ομοσπονδία τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ, τα Ευρωπαϊκά Νέων και Ε/Ν, αλλά και τους αθλητές που βρέθηκαν στην τριάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκεί όπου η εθνική πήρε την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα.

Προπονητές που πρόσφεραν για δεκαετίες τις υπηρεσίες τους, εκπρόσωποι σωματείων, που την περασμένη χρονιά πρωταγωνίστησαν, παράγοντες με σημαντική συμβολή στο χώρο ήταν ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν σήμερα. Παράλληλα βραβεύθηκαν και φορείς που στήριξαν και στηρίζουν τον ελληνικό στίβο στην Περιφέρεια και με τη δράση τους δίνουν τη δυνατότητα στην ομοσπονδία να υλοποιεί τους στόχους της. Ιδιαίτερα συγκινητική και η βράβευση του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας στίβου, Αντώνη Δράκου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος: «Παρά την κρίση ο στίβος δίνει διακρίσεις και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο και να μας κάνει περήφανους. Συνεχίζουμε στο δρόμο της συνεργασίας, τον δρόμο που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί μπορούμε και στα δύσκολα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο βήμα. «Συνεχίζουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Επιτέλους οι εργασίες στο κλειστό του ΟΑΚΑ έχουν ξεκινήσει, ενώ μπήκε θέρμανση στον Αγιο Κοσμά. Στόχος μας να αποκαταστήσουμε τις αθλητικές υποδομές της χώρας, οι οποίες είναι κτήμα των αθλητών», είπε ο Υφυπουργός.

Κανείς δημόσιος παράγοντας από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Αυτό που προκαλεί εντύπωση όσον αφορά στα ονόματα των βραβευθέντων είναι η γεωγραφική τους κατανομή καθώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από μία περιοχή η οποία κατά παράδοση βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και προσφέρει σε αυτόν σε πανελλήνιο επίπεδο: την Κρήτη. Λιγοστές λοιπόν ήταν οι παρουσίες άλλων δημοσίων προσώπων και παραγόντων από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ενώ δυστυχώς κανένα πρόσωπο, πέραν του Κώστα Μιχελή και του Κώστα Μπανιώτη, δεν θεωρήθηκε άξιο για την προσφορά του στον Αθλητισμό ώστε να βραβευθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στον αντίποδα, δήμαρχοι και περιφερειάρχης από την Κρήτη εκτιμήθηκαν για την σημαντική και μετρήσιμη προσφορά τους και βραβεύθηκαν γι αυτό.

Τα ονόματα των βραβευθέντων και φωτογραφίες:

http://rodopinews.gr/45859

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top